lördag, augusti 27, 2005

Moderaterna är utklädda till socialdemokrater

Nu har moderaterna upptäckt att de flesta svenskar är socialdemokrater. Därför marknadsför de sig i dag som ett alternativ för vanliga löntagare. De nya moderaterna talar de om, men vad är nytt? Så vitt jag kan se det är det nya att det som inte stämmer med socialdemokraterna, (ex avveckling av välfärden genom skattesänkningar eller försämrad trygghet på arbetsmarknaden), det skall man inte prata om. De gamla förslagen avskaffas och nya skall tas fram efter valet.

På moderatstämman har redovisats hur man hitills har lyckats. Väljarna vet inte vad moderaterna står för. Ja, det är detta som är målet. Moderaterna vill inte att väljarna skall veta vilken politik de avser att föra efter kommande riksdagsval. Genom att framstå som alternativa sossar hoppas de på en valseger för att sedan kunna genomföra de förändringar som gynnar deras egna intressen.

fredag, augusti 26, 2005

Här skall byggas Konsumbutik och hyreslägenheter

Mellan kommunen och Konsum Norrort finns ett avtal där kommunen köper gamla Konsumhuset och butiken flýttar in i det nya huset Upplands-Brohus skall bygga i Furuhällskvarteret. Avtalet skall passera kommunstyrelsen och sedan kommunfullmäktige i september. Detta var i och för sig redan klart 2002 men eftersom planen överklagats, och sådant tar tid, har avtalet gått ut och nytt måste tecknas.
Tyvärr är det vanligt att byggplaner överklagas även om utsikterna att få ändring är inga eller små. I detta fall har det förorsakat att lägenheter och Konsumbutik har blivit ett par år försenade.


Här skall byggas hyreslägenheter och Konsumbutik.

Sveriges sjukvård

Jag har sedan 70-talet behövt utnyttja sjukvården till och från p.g.a. en kronisk sjukdom och förundras ständigt över hur bra den svenska sjukvården är, samtidigt som den framställs i media och allmänna debatten som dålig.
Sedan 70-talet har vården i Sverige bara blivit bättre och bättre. Fler botas från sina krämpor och vi lever längre. Vi ligger kvaltetsmässigt i världstopp, om man beaktar att det är en sjukvård öppen för alla.

Har denna vecka varit sjuk några dagar och inlagd på Danderyds sjukhus. Kan som vanligt konstatera att man får en utmärkt vård.
Då läkaren andra dagen sa att jag förlorat så mycket vätska, att de sätter in ytterligare en flaska dropp, kändes det skönt att inte behöva ställa frågan: "Hur mycket kostar det?"
När vården behövs skall inte patienten behöva tänka på ekonomin.

Personalen, det glädjer mig att denna lojala grupp, som har fått ta så mycket stryk i budgetsaneringarna, ändå ger omtanke, vänlighet och hjälp.
Ett stort tack till personalen på Danderyds sjukhus för en god vård.


I Kungsängen tycker i alla fall jag att det fungerar bra nu på vårdcentralen. Visst finns det mycket kvar att göra.
Känns lite konstigt att distriktsköterskemottagningen bara är öppen varannan dag, eller att antalet patienter redan är uppfyllt i dag och man får komma tillbaks i övermorgon.
Känns lite konstigt att när man kommer ut från läkaren kan man inte boka tid för återbesök direkt utan måste åka hem och ringa.
Känns lite konstigt att man endast kan boka läkartid under påföljande vecka. (Går inte att boka två, tre eller fler veckor framåt.)

Fortfarande finns det mycket kvar att förbättra. Vi får komma ihåg att efter förra landstingsvalet lämnade de borgerliga partierna över ett stort underskott i ekonomin till oss. Något som vi fått betala med nedskärningar och effektiviseringar.
Även om det finns mycket kvar att göra, tycker jag att det mesta fungerar bra, till och med mycket bra. De stora strukturerna verkar bra, återstår att arbeta med detaljerna. Hoppas att nuvarande politisk majoritet (socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet) får sitta kvar efter nästa val. Det vore hemskt om allt skulle förstöras igen.

Nu skall jag sända ett mail till vår landstingspolitiker Christina Heglert (s) och berätta om mina erfarenheter. Skall demokratin fungera måste vi hålla kontakten med de förtroendevalda.

tisdag, augusti 16, 2005