lördag, december 31, 2005

Kommunhusbygget

Jag önskar dig ett gott slut på 2005 och ett gott nytt 2006!

Kommunhuset på nyårsafton 2005

tisdag, december 27, 2005

Nu är julen över

Det blev inte många lediga dagar under årets jul. Jag fick just inte någon vila, men en avkoppling från vardagsslitet blev det ändå. På julafton besök av barn och barnbarn, på juldagen svärmor och på annandagen mor och svägerska. Julbord, lax och grönkålssoppa bjöd vi på.
Jag är inte mycket för tradionella helgdagar. Jul firar vi väl för, att de kristna stal den hedniska högtiden "midvinterblot". Annars hade vikingarna förmodligen aldrig döpt sig.
Med åren har jag emellertid sett fördelen med storhelgerna. Dels ger de ett avbrott i vardagslunken och dels ger de några extra vilodagar. Men framför allt är de en anledning till, att träffa familj och släkt, sina nära och kära som det så vackert heter. Om man tänker bort de religiösa inslagen, är helgerna inte så tokiga.

onsdag, december 14, 2005

Riksdagslistan

Partiets valsedel med riksdagskandidater är klar. Det är som vanligt en bra blandning. Hälften män och hälften kvinnor, olika åldrar, olika delar av länet samt olika livserfarenheter. Jag gör "come back" på listan och har satts upp på 27:e plats. Givetvis har jag inte planerat att komma in i Riksdagen. Det behövs 85-90% av rösterna för att jag skall få en riksdagsplats.
Varför står jag då på listan? Jo, jag vill visa för dig som känner och sympatiserar med mig, att de andra namnen som du kanske inte känner, men som står högre upp, är människor, som har samma åsikter, följer samma partiprogram och lovat att arbeta enligt samma valprogram som jag. En röst på socialdemokraterna är en röst på mig, även om det blir någon annan som sitter av tiden i Riksdagen.

Jag har bestämt mig och kommer att kandidera till kommunfullmäktige i Upplands-Bro en mandatperiod till. Den valsedeln faställs av Arbetarekommunen först någon gång februari - mars nästa år. Jag hoppas självklart att jag får väljarnas förtroende att sitta kvar efter valet.

söndag, december 11, 2005

Mycket att göra

1mars nästa år kommer jag att pensionera mig. Då lär det bli mer tid för politik och bloggande. Just nu är det fullt upp på jobbet, Handels, med avslutningsarbeten. Det blir just ingen tid över för att sköta bloggen.





Nästa års julhandel kommer att ske i Konsums nya lokaler.