måndag, mars 27, 2006

lördag, mars 25, 2006

Ett gott liv på äldre dar?

Stor del av fredagen tillbringades på Villa Skoga. Packning av brev till de som är 55 år eller äldre i kommunen. Drygt 4.000 försändelser. Socialdemokraterna inbjuder till två dialogmöten om äldreomsorgen. Finnstasalen i Bro 4 april kl 19.00 och Lillsjöskolans matsal 5 april kl 19.00.
Varför gör vi detta? Jo - vi vill veta vad folk tycker, hur man vill att äldreomsorgen skall utformas.
Det som framkommer blir underlag för utformningen av kommande program för äldreomsorgen.

måndag, mars 20, 2006

Allt är inte riktigt klart


Allt är inte klart i nya kommunhuset

söndag, mars 19, 2006

Arbetarekommunens årsmöte

Lördageftermiddagen tillbringade jag på Arbetarekommunens årsmöte i Lillsjöskolan. Inget oväntat inträffade. Ann Jansson omvaldes till Arbetarekommunens ordförande. Leif Håkansson, LO:s tredje vice ordförande, ledde mötet.


Birgitta Nylund och Leif Håkansson som mötespresidium

Beslut för framtiden? JA, två viktiga, dels vårt handlingsprogram inför kommande mandatperiod (2007-2010) och dels våra kandidater till kommunfullmäktige samma period.

Som kandidater till ordförandeposter utsågs:
Kommunstyrelsen - Håkan Heglert, Kungsängen
Socialnämnden - Kerstin Ahlin, Bro
Bildningsnämnden - Camilla Janson, Tibble
Sammhällsbyggnadsnämnden - Catharina Andersson, Brunna
Bygg- och miljönämnden - Bengt Johansson, Bro
Upplands-Brohus - Birgitta Nylund, Tibble


Ojdå! Länkarna har försvunnit. HTML kommer med överaskningar. Upptäckte att länksamlingen har försvunnit från bloggen. Skall snart ordna tillbaks den.

lördag, mars 18, 2006

Årsmöte

Nu är det årsmötestider. I eftermiddag har Arbetarekommunen sitt. Det är där vi beslutar om listan på kandidater inför kommunfullmäktigevalet.
I en demokratisk organisation är det medlemmarna som fattar besluten. I det här fallet föreslås kandidater och listan fastställs av medlemmarna. Det är i dag vi utser vilka som skall styra kommunen fram till år 2010. Vill man påverka politiken krävs det därför, att man aktivt deltar i den demokratiska processen i det parti man sympatiserar med.
I morgon kommer jag att rapportera hur socialdemokratiska valsedeln ser ut och vilka personer vi föreslår som nämndordföranden efter höstens val.

I onsdags och torsdags deltog jag i "Alla medlemmars Kurs, Handels 100 år" för pensionärer inom Handels. Vi var 40 stycken, som på Cinderella studerade vår historia. Vi utsåg också en arbetsgrupp som skall arbeta vidare med pensionärsverksamheten för medlemmar i Uppland.

Nytt foto på mig har jag fått till bloggen. Bättre än så blev det inte. Bloggen för övrigt har uppfräschats med ny bakgrund. Till det bättre tycker jag.




Arbetet har gått vidare under veckan

tisdag, mars 14, 2006

Kommunen har flyttat

13 mars 2006 flyttade kommunens administration till Kungsängens centrum. Ett läge som är bättre för de flesta kommuninvånarna.

Upptäckte i dag att fotot på mig är borta. Jag har just börjat att städa bland filerna i mina hemsidor och göra dem lite fräschare. Ett arbete som jag tror kommer att ta våren. Av misstag har jag uppenbarligen börjat radera fotot av mig. Om bloggen därmed blev fräschare är upp till er att avgöra. Så fort jag hittar ett nytt foto skall jag komplettera. Jag vill att kortet skall vara bra, men andra kanske hellre vill att det skall vara likt.




Inflyttning och allt är nästan klart.

lördag, mars 11, 2006

Tidningen Broderskap

Tidningen Broderskap har bekymmer med upplagesiffrorna Vad jag förstår av senaste numret är risken stor, att pressstödet går förlorat och därmed måste tidningen läggas ned.
Det vore synd.
Tidningen Broderskap är en vänsterröst som verkligen behövs. Den står upp för traditionella socialdemokratiska värderingar. Läs gärna Bo Wirmarks artikel på ledarsidan i senaste numret.
Jag rekommenderar den. Man behöver inte vara kristen för att läsa tidningen. Fler prenumeranter behövs för att bevara en tidning som står upp för den demokratiska socialismen.

torsdag, mars 09, 2006

Skylten sätts upp

Skylten sätts upp. På måndag är detta kommunhuset.

onsdag, mars 08, 2006

lördag, mars 04, 2006

Avslutningsarbeten pågår

Måndag 13 mars flyttar kommunen över till nya huset i Kungsängens centrum. Nu pågår arbetet för fullt för att allt skall bli klart.



Sista handen läggs på kommunhuset

torsdag, mars 02, 2006