söndag, april 30, 2006

Det byggs på andra sidan.

Det byggs på andra sidan järnvägen också.

lördag, april 15, 2006

Bygget står stilla

Sol, vår och påsk. Bygget står stilla.

torsdag, april 13, 2006

tisdag, april 11, 2006

Apotekets nya lokaler

Här öppnar apoteket 24 april

måndag, april 10, 2006

1:a maj

1:a maj kommer att firas på samma sätt som 2005, d.v.s. familjedag såväl i Kungsängen som Bro. Håll utkik efter tider på partiets hemsida.

1:a majmärket finns att köpa för 20:-

I lördags var jag på en argumenttrimningskurs tillsamman med partikamrater från riksdags- och landstingslistorna. En genomgående uppfattning var, att moderaterna försöker i media framtona med en socialdemokratisk politik, men hemma i kommunerna är det samma gamla högerparti. Varg i fårakläder med andra ord.

Min sida med Brobilder gås nu igenom och nya bilder läggs in. Folkrörelsedag 1989 och julmarknad 2000 är de senaste tillskotten.

fredag, april 07, 2006

Nu ser jag bättre

Nyopererad. Det låter dramatiskt. Ett litet ingrepp på ögonlocket, lokalbedövning, en halvtimme. Fungerade fantastiskt bra på sjukhuset. Nu ser jag bättre. Ögonlocket hänger inte längre ned över pupillen.
I eftermiddag kommer min yngste son hem från skolan i Örebro. Som nybliven pensionär ser jag fram mot att vi äntligen kan göra något tillsammans under hans lov.

Den här veckan har socialdemokraterna haft dialogmöten om äldreomsorgen både i Bro och Kungsängen. Jag blev glad att så många personer kom på dessa. Det var lika mycket folk och lika bra diskussioner som vi hade på 70-talet med alla möten om barnomsorgsplanerna.
Äntligen har vi kommit igång att prata visioner. I många år har ekonomernas synsätt varit alltför dominerande. I dag, med en god ekonomi i kommunen, kan vi kosta på oss att först diskutera hur vi vill ha det, och därefter ta upp frågan om finansieringen.
Det som har kommit fram på dialogmöten, de anställdas idéer, intryck från studiebesöket i Halden, förvaltningens kunskap och socialdemokraternas ideologi kommer att ligga till grund för en ny äldreomsorgsplan.
Undrar hur borgarna kommer att agera. När barnomsorgen byggdes ut gjorde de allt för att bromsa, något de inte vill kännas vid i dag. Undantaget är väl kristdemokraterna som fortfarande är negativa till förskolan. Jag tror inte de kommer att försöka förhindra en förbättrad äldreomsorg i kommunal regi. De har lärt sig av tidigare misstag och försöker i media att framstå som socialdemokrater de också, bl.a. i form av de "nya moderaterna".



Upplands-brohus har fått upp skylten

lördag, april 01, 2006

Skönhetsoperation?

Mitt högra ögonlock hänger ned över ögat, vilket innebär att synen försämras. Större delen av pupillen är skymd. Visserligen fungerar det vänstra, men det vora skönt att ha bägge ögonen med full kapacitet. Dessutom har detta gjort att jag alltid ser berusad ut på kort.
Hösten 2004 besökte jag vårdcentralen i Kungsängen. Jag visste att de inte kan operera ögon, men man skall alltid börja hos sin husläkare. Jag fick en remiss, inte till S:t Erik där de opererar, utan till Jakobsbergs sjukhus, som inte heller opererar. På Jakobsbergs sjukhus remitterade de mig till S:t Eriks sjukhus som jag besökte för sex månader sedan, d.v.s ett år efter besöket hos husläkaren.
Läkaren på S:t Erik sa, att det är självklart, att jag skall opereras, men eftersom det inte är högprioriterat kan jag få vänta upp till tre månader. I går sex månader därefter kom kallelse till operation. På torsdag skall det ske, jag har fått en återbudstid.

Man undrar ju varför det skall ta ett och ett halvt år från läkarbesök till operation. Jag förstår att det finns mer angelägna operationer än min. Men att det skall ta ett år från husläkarbesök tills man sätts upp på operationslistan övergår mitt förstånd. Det finns fortfarande grundläggande organisatoriska problem och ledningsproblem inom landstinget. Min tro är att så länge man sätter läkare som chefer kommer detta inta att lösas. Läkarna skall syssla med sjukvård. Annat yrkesfolk skall sköta chefskap och administration.


Skjuter i höjden