söndag, juli 16, 2006

Sommar

Sommar är det. Trots att jag inte får någon semester längre, (pensionär), har jag tagit det lugnt och inte skrivit något på ett par veckor.
Jag konstaterar dock att det händer en hel del.

Tidskriften Fokus har granskat alla Sveriges kommuner utifrån var det är bäst att bo. Uppgifterna har de tagit från den offentliga statistiken. Även om det är ett trubbigt instrument ger det ändå en bild av skillnaderna mellan kommunerna. Upplands-Bro hamnade på plats 112 av 290 kommuner. Något bättre än mitten. Visar att vi har det jämförelsevis ganska bra här. Något att beakta inför valet. Jag hoppas verkligen inte att väljarna röstar bort den socialdemokratiska majoriteten. Perioden 92-94, då moderaterna styrde, borde avskräcka.

I Almedalen på Gotland har Kristina Axén Olin (m) trasslat till det för borgarna vad gäller trängselskatten. Nu är det mer oklart än någonsin hur borgarna tänker tolka folkomröstningsresultatet. Det verkar som om man har för avsikt att först efter folkomröstningen tala om vad som gäller. Att räkna samman de länskommuner som röstar med Stockholm går inte eftersom frågorna är olika ställda.

Maud Olofsson poserade för fotograferna framför algblomningen på Gotland. Något måste ju göras för att inte riskera att åka ur riksdagen p.g.a. fyraprocentspärren, men att återigen försöka framstå som miljöparti måste väl vara omöjligt.

Byggsemester i Kungsängen blev det tydligen inte. Konsums nya lokaler börjar se ut som en butik. I god tid inför julhandeln kommer den att öppna.




Här skall bli Konsum