tisdag, januari 23, 2007

Inflyttning

Nu flyttas det in på Furuhällsvägen

fredag, januari 19, 2007

Mona blir bra

Valberedningen har presenterat sitt förslag till ny partiledare. Jag tror att Mona Sahlin kan bli en bra ledare för partiet. Hon har varit med länge och kan partiet innifrån. Hur hon kommer att fungera som ledare och vilken politik partiet skall driva beror på vad vi medlemmar ger för uppdrag. Partiet utvecklas bland medlemmarna och inte uppifrån av en ledare.
Nästa partikongress om två år skall ta ställning till partiets kommande inriktning. Tills dess gäller det som kongressen 2005 beslutade. Kommande två år skall diskussioner, studiecirklar, rådslag, konferenser och vanliga partimöten vara de platser som är viktiga för politikens utformning.

Redan nu försöker man hitta fel på Mona. Det senaste är att hon inte varit med i facket på 11 år. Jag blir inte upprörd. Så vitt jag vet är Mona egen företagare. Som sådan får hon inte vara medlem i någon facklig organisation.

Mona kommer att bli precis så bra partiledare som vi medlemmar gör henne till. Det kan bli svårt om felfinnarna får för stort genomslag. Det är ju de som syns i media.

onsdag, januari 17, 2007

Kommunens ledning

I går kväll kom partierna lite närmare varandra. Man blev överens om att börja förhandla med en mindre grupp. Fyra personer, två från vardera blocket skall undersöka möjligheterna till olika lösningar och också sköta de direkta förhandlingarna. Arbetet kommer givetvis att ske skyndsamt. Jag förväntar mig ett resultat inom några veckor.
Tills vidare får kommunstyrelsen fungera som en expeditionsministär. Frågor där man inte är överens får vänta.

De idéer som framförts med en stor lösning där samtliga partier utan Sverigedemokraterna är med har förkastats. Det behövs en majoritet och en opposition i politiken för att väljarna i val skall ta ställning till olika alternativ.

onsdag, januari 10, 2007

Nya orättvisa taxor på SL

Den borgerliga alliansen i SL:s styrelse har beslutat höja biljettpriserna på SL från 29 januari enligt dagens SVD. Dessutom görs en ny zonindelning från 1 april. Detta drabbar oss Upplands-Brobor mycket orättvist. Fortsättningsvis kommer det att kosta 60:- att besöka Jakobsbergs sjukhus eller 80:- för Danderyds sjukhus. En tur till Stockholm för att handla kommer också att kosta 80:-. Däremot om man vill åka från Hässelby Strand till Farsta Strand eller från Djursholm till Lidingö kommer man undan med halva priset, kr 40:- för tur och returresa. Allt detta under förutsättning att man köpt förköpshäfte, annars blir det dyrare. Prisuppgifterna finns på SL:s hemsida.

Socialdemokraterna anser att beslutet är mycket orättvist. Dessutom får det konsekvenser för miljön när bilen blir ett billigare altenativ.

torsdag, januari 04, 2007

Försvunna hundar.

Rondellhundarna i kommunen tycks ha försvunnit. Tråkigt. Men de kommer förhoppningsvis snart tillbaks. Nyligen fanns det hundar både i Bro och Kungsängen. Det kan väl ändå inte vara någon som kidnappat dem?

onsdag, januari 03, 2007

Pressbyrån

Nu har pressbyrån fått upp skylten

måndag, januari 01, 2007

En god fortsättning

Jag önskar alla en god fortsättning på 2007!

Vid dagcentralen i Kungsängen sköts flaggningen av PRO