tisdag, januari 29, 2008

Lönnebergaskinkan är rökt.

K0nsum Stockholm har anmält Lönnebergaskinkan till konsumentombudsmannen. Anledningen är falsk marknadsföring. Skinkan är fullproppad med tillsatser, vilket inte ingår i "ett gammalt beprövat recept".

Tillsatserna är till för att få smak på de smaklösa råvaror som är inblandade, och för att binda vatten i avsikt att höja vikten.

Även ICA har uppmärksammat problemet.

Det är inte bara Lönnebergaskinkan som bluffar. Jag rekommenderar alla att studera innehållsdeklarationerna nästa gång ni handlar smörgåspålägg. Jag blev förvånad när jag insåg hur många % skinka som skinkan innehöll.



Dey byggs mellan Östervägen och infartsparkeringen

tisdag, januari 22, 2008

Trafiksäkerhetshöjande åtgärder

På "Krigsstigen" eller Granhammarsvägen som den egentligen heter byggs det om. Från Tibblegårdsrondellen fram till nedfarten till Lillsjöskolan pågår arbetet för fullt. Vägen skall bli säkrare och det handlar om cykelbanor och åtgärder för att få bilarna att hålla rätt hastighet. Något som behövs för att undvika olyckor


Lite snö har det kommit under förmiddagen

lördag, januari 19, 2008

Mildvinter

Kungsängens centrum mitt i vintern

lördag, januari 12, 2008

Hund i Tibblegårdsrondellen

En rondellhund har dykt upp i Tibblegårdsrondellen. Denna gång med ett budskap: "Sluta taxera". Jag uppfattar inte avsikten men kanske är det någon som blivit lurad av högeralliansens bluff med fastighetsskatten. Efter valsegern avskaffades den inte, men man bytte namn och sänkte för dyra fastigheter och höjde för billigare.


Rondellhund med budskap

onsdag, januari 09, 2008

Polska städare

I dag rapporterar Aftonbladet om en städfirma som öppet annonserar om lägre pris för städare från Polen. Företaget heter Benkus service och blir förhoppningsvis inte långlivade med denna inställning.

Naturligtvis är städare från alla EU-länder välkomna hit, men i Sverige är det våra regler som gäller. En utjämning av lönenivåer och social standard är önskvärd inom EU. Detta sker genom förbättringar i de länder där nivån är lägst.

I Sverige har vi valt att som regel avstå från lagstiftning om villkoren på arbetsmarknaden. Vi reglerar detta med kollektivavtal som sluts mellan fackliga organisationer och arbetsgivare. Framför allt för små och medelstora företag är detta bättre än, att staten ensidigt skall bestämma villkoren. Med kollektivavtalen får man regler som är anpassade för branchen.
Vi skall vara rädda om vår modell. Alternativet är "fyrkantiga" lagar som skall passa alla företag oavsett storlek och branch.

Sensmoral:
Låt gärna kamraten från Polen städa båd sovrum och sal
men först skall du kolla att det finns kollektivavtal

tisdag, januari 01, 2008

Gott Nytt År

Jag önskar dig Ett Gott Nytt År!
Vädret har visserligen inte börjat speciellt roligt. Det var inte skönt att hissa flaggan i förmiddags, men det kommer att bli bättre under 2008.

Jag önskar dig God fortsättning på det nya året!


Dagens utsikt från min balkong.