fredag, februari 29, 2008

Insamling av avlagda kläder

Då och då dimper det ned lappar i brevlådorna om klädinsamlingar. Bakom detta döljer det sig ofta oseriösa företag. Det är inte ovanligt att vinsten stoppas direkt i egen ficka av de som ligger bakom insamlingarna. Vinsten fås genon att sälja det insamlade till grossister i U-länder.

Vill man skänka kläder, pengar eller annat bör man göra det till en organisation man litar på och som är kontrollerad. Lättast att avgöra detta är att endast ge till de som har ett plusgirokonto i den s.k. 90-tusenserien. Dessa är kontrollerade.

Hela och rena kläder skänker man lämpligast till Myrorna, Stadsmissionen eller Emmaus.
Själv lägger jag sådant som blivit för litet eller jag tröttnat på i Myrornas insamlingsbehållare. De finns ofta i anslutning till återvinningsstationer och kretsloppscentraler, men se upp det kan förekomma insamlingar från rena skojare på samma ställe!

Smutsiga eller trasiga kläder lämnas alltid på kretsloppscentral som brännbart.

torsdag, februari 28, 2008

Här spelar armén

Det gamla Volvohuset i Kungsängen köptes av kommunen när det blev tomt. Avsikten var att riva för att skapa plats för kommande bebyggelse.

Arméns musikkår var i behov av tillfälliga lokaler. De skall bygga nytt på Livgardets område.
Därför hyr kommunen ut. Avsikten är att något skall göras åt fasaden så det ser snyggare ut.


Härifrån kan musik höras

måndag, februari 18, 2008

Kommunfullmäktige på torsdag

Torsdagen 21 februari sammanträder kommunfullmäktige i Kungsängen kl 18.30. Kommunstyrelsens ordförande kommer att svara på frågor om konkurrensutsättning av lokalvården och skriftliga omdömen i skolorna.
Dessutom kommer pris att utdelas till årets Upplands-Broare 2007.

Debatten kan följas i direktsändning på kommunens hemsida.

onsdag, februari 13, 2008

Sol i Sandgrind

Nu skiner solen på bygget i Sandgrind

onsdag, februari 06, 2008

Positivt om äldreboendet

Över 30 personer kom på socialdemokraternas möte om nytt äldreboende i går kväll. Jag hörde bara positiva synpunkter. Många uttryckte det positiva med placering i Tibble. Gräsplätten bakom Konsum synes vara lämplig för ändamålet.

Nu går arbetet vidare. Våren 2010 hoppas jag på invigning.

Här planeras för äldreboende


tisdag, februari 05, 2008

Bygga äldreboende i Tibble.

Det planeras ett äldreboende i Tibble. Ner mot Gröna Dalen, bakom Konsum, till vänster om bussgatan. Där är det tänkt att det skall ligga. Planläggningen pågår.

Kungsängens socialdemokratiska förening har i kväll ett allmänt möte för information och diskussion. Det är i detta skede det går att påverka oss politiker.

I kväll, tisdag, kl 19.00 i kvartershuset Hallonvägen 84.

lördag, februari 02, 2008

Sandgrind

Det byggs för fullt i skogen