onsdag, april 29, 2009

1:a maj

Deltag i 1:a majfirandet!!
Har du hjärtat till vänster är det viktigt att vara med vid denna gemenskap. Vi måste känna att vi inte är ensamma, att vi är många som drar åt samma håll. Vi måste visa att vi inte accepterar ökade orättvisor.

I Bro centrum startar det kl 11.00 och avslutas 12.45
I Kungsängens centrum startar det kl 14.00 och avslutas 15.45

Talar på båda ställen gör landstingsrådet Ingela Nylund Watz och kommunalrådet Håkan Heglert.


tisdag, april 28, 2009

Ny stoppskylt

Korsningen Mineralvägen och Krigsstigen har ny stoppskylt

fredag, april 24, 2009

Domaren i Pirate Bay-rättegången jävig?

Trodde domaren Tomas Norstöm att hans kopplingar till upphovsrättsorganisationerna SUF och SFIR och därmed kopplingen till de tre målsägarbiträdena inte skulle upptäckas? Och varför utsätter han sig för detta?
Jag har inget svar på dessa frågor jag i dag ställt mig. De experter som i dagens SvD kommenterar jävsfrågan säger att man befinner sig åtminstone nära gränsen för jäv, oklart på vilken sida om gränsen.
Befinner man sig nära gränsen skall man absolut inte åta sig domaruppdraget.
Troligt är att domstolsförhandlingarna måste tas om från början.

Fildelning och upphovsrätt kan man ha olika uppfattning om. Att fildelare skall jagas tycker inte alla. Unni Drougge har lagt ut sin bok "Boven i mitt drama kallas kärlek" på Pirate Bay.
Om det är på grund av kärlek eller hat vill jag inte yttra mig.

Jag har fått frågan vad som händer med Passagen i Kungsängens centrum. Det pågår uppenbarligen en upprustning. Svaret är det att Kebaben kommer att ändra inriktning mer åt wook-hållet och kafféet har bytt ägare och renoverar lokalerna.


Renovering av kebab och kafé pågår


torsdag, april 23, 2009

Maskrosor

Nu blommar maskrosorna vid Konsums lastkaj i Kungsängen

onsdag, april 22, 2009

"Det bästa jag har sagt"

Alliansfritt Sverige har lagt ut detta. Titta på filmen: "Det bästa jag har sagt"!
Det är sevärt och visar med tydlighet att retorik och verklighet inte överensstämmer för alla.

fredag, april 17, 2009

Byggmax till Brunna och lunch på Sportsbaren

Läste i gårdagens tidning att Byggmax kommer att ta över Coop Bygg i Brunna till våren. Nåja, våren är redan här, men det blir väl ganska snart.

På måndag startar Sportsbaren i Kungsängen lunchservering. Det är välkommet, lite trångt är det på krogarna vid lunchtid.

I dag kl 11.00 skall domen i Piratebay-rättegången offentliggöras. Ett ärende som det kommer att ta ytterligare två till tre år att slutligen få avgjort i domstol. Ingen tror väl att spridning av kultur kommer att ske på samma sätt som i dag vid det tillfället så egentligen har rättegångarna ingen funktion.
I avvaktan på fortsättningen rekommenderas SvD:s sammanställning av "upphovsrättsstridens historia".


I ett av husen har inflyttning skett



torsdag, april 16, 2009

Oj oj oj ! Nu är det eländes elände. Vi måste göra något åt det!

Det är synd om oss socialdemokrater.

Regeringen lägger fram en vårbudget som inte ger ett öre till bibehållande av välfärden. Kommuner och landsting måste därför göra försämringar i skola, vård och omsorg.

De socialdemokratiska förslagen till krisåtgärder syns inte i debatten. Vi har svårt att få ut vårt budskap. Pressen är elak mot oss genom kritisk granskning, samtidigt som de är positiva till alliansregeringen.

AMFstyrelsen med Svenskt Näringsliv i spetsen har varit ute och åkt i pressen på grund av för hög pension till förra VD:n. Typiskt är att socialdemokraterna har fått skulden för detta.

Opinionssiffrorna är katastrofala. Det är inte många som tycker om oss. Det är inte Monas eller Wanjas fel. Det går inte att enkelt förklara med enstaka händelser.
Det kan inte bero på annat än att väljarna har förlorat förtroendet för oss. De har i alla fall högre förtroende för Fredrik Reinfeldt och hans regering.
Kan det vara så att retoriken inte alltid har stämt med vad vi lyckats åstadkomma? "Förväntningarna är besvikelsens moder", sägs det.
Även om vi stundvis har opinionsframgångar, tycks våra vänner lämna oss så fort det blåser lite.

Detta får vi klara ut själva. Ingen annan kommer att hjälpa oss. Det är inte ledarskapet som måste förbättras. Det är det tunga vardagsarbetet av de många medlemmarna som kan åstadkomma förändring.
Det är du och jag som måste åstadkomma detta. "Inte nog med att man skall betala medlemsavgiften, sedan får man göra jobbet själv också", som sas om medlemskapet.

Glöm därför inte bort att bära 1:a majmärke och att delta på 1:a majmöten.

Märken säljs för fullt, kostar kr 30:-

torsdag, april 09, 2009

onsdag, april 08, 2009

Uteserveringar, ett vårtecken.

Även om det var frost på morgonen var tisdagen en riktig vårdag. Uteserveringarna i Kungsängen har kommit igång.
Golden Cave planerar att bygga in verandan för att öka serveringsytan även på vintern. Bygglov har beviljats.


Uteservering i Kungsängen

tisdag, april 07, 2009

Wanja Lundby-Wedin stannar kvar.

Wanja Lundby-Wedin stannar kvar som LO-ordförande. Beskedet kom i går kväll. Redan tidigare har meddelats att Wanja avgår från AMF:s styrelse. En konsekvens av turerna kring det partsägda pensionsbolaget.
Utredningen om vad som hände i AMF kommer efter påsk, men LO-ordföranden har valt att gå redan nu. Jag förmodar att det är en följd av journalisternas för tidiga drev. Det förnuftiga hade väl varit att först reda ut vad som hänt och därefter kräva någons avgång.
Var man rädd att frågan inte var lika intressant med fakta på bordet?
Och varför krävs endast Wanja:s avgång? Alla i styrelsen är lika ansvariga, möjligtvis kan sägas att Göran Tunhammar från Svenskt Näringsliv har ett något större ansvar i egenskap av ordförande såväl i styrelsen som arvodeskommittén.
Vem har sett krav på Tunhammars avgång?

Intressant är vad Tunhammar säger i en intervju med SvD Näringsliv. Enligt honom har styrelsen vilseletts av Christer Elmehagen och att det kan bli aktuellt med skadeståndskrav. Läs hela intervjun! Uppenbart är att det inte bara är Wanja som känner sig lurad.

Något att fundera över:
att pressen har jagat LO-ordföranden och ingen annan i AMF:s styrelse
att pressen krävt LO-ordförandens avgång ur LO:s styrelse
att pressen inte granskar Svenskt Näringslivs representanter i AMF:s styrelse
att Svenskt Näringslivs medlemmar är de största bidragsgivarna till moderaterna
att så gott som hela dagspressen och de flesta TV-kanaler är borgerligt ägda