onsdag, maj 20, 2009

Sänkt pension

Att pensionerna kommer att sänkas är inte rimligt. Så vitt jag vet är alliansregeringen unik med att föreslå sänkta pensioner. Vi skall komma ihåg att pension är uppskjuten lön. Avgifterna har betalts in och pension är återbetalning av det som tidigare har avståtts.
Man skall också komma ihåg att alliansregeringen redan tidigare har beslutat att pensionärer skall betala högre skatt än löntagare. Jag tror Sverige är det enda land där pensionärer bestraffas med högre skatt.
Jag håller inte med om Egil Johanssons uttalande i gårdagens Aftonblad. Röstskolk är en riktigt dålig lösning. Tänk efter: Vem beslutar om inte pensionärerna röstar?
Nej alla nuvarande och blivande pensionärer måste dels påverka sina politiker och dels rösta på det parti som bäst tillvaratar våra intressen.

måndag, maj 18, 2009

Bilder från Kungskalaset

Nu finns bilderna från Kungskalaset på Brobilder.


Håkan Heglert och Yvonne Stein invigningstalar

onsdag, maj 13, 2009

Apoteket Fenix är till salu.

I sin iver att sälja ut apoteken till privata näringslivet har regeringen beslutat att sälja Fenix i Bro till någon småföretagare. För att det skall ge bättre vinst skall marginalerna höjas med högre priser som följd.

Apoteket Fenix är till salu

måndag, maj 11, 2009

Hantverksmarknad

Bilder från hantverksmässan kan ses på Brobilder.



Hantverksmarknad i Kungsängen

torsdag, maj 07, 2009

Multinationella företags vinster prioriteras.

Enligt den borgerliga alliansregeringen är det tydligen så att multinationella företags vinster är viktigare än billig medicin för vanliga människor.
Apoteket Liljan i Kungsängen skall säljas till ett bolag som samtidigt skall köpa 199 andra apotek i Sverige. 200 apotek säljs på en och samma gång till en köpare. Stort läkemedelsföretag eller internationell apotekskedja är troliga köpare.
Den borgerliga alliansen tror att servicen kommer att bli bättre och att tillgängligheten ökar. De har dessutom lovat köparna att de skall få förbättra vinsten genom att höja marginalerna, det vill säga höja priset.
Socialdemokraterna har föreslagit att medicin skall kunna fås på vårdcentral i samband med att läkaren skriver ut, och att receptfria läkemedel skall kunna inhandlas i livsmedelsbutiker. Av detta blir det inget av, åtminstone inte före valet 2010.


Apoteket Liljan skall säljas till storbolag

onsdag, maj 06, 2009

Apoteken skall säljas.

Nu är det beslutat. De båda apoteken i kommunen, Fenix i Bro och Liljan i Kungsängen skall säljas. Omstruktureringsbolaget har publicerat listan.
Varför sälja en fungerande verksamhet? Enligt regeringen skall det bli bättre service och utökade öppettider. Vi får väl se hur det blir med det.
Ett vet vi säkert, medicinen blir dyrare. Vi har i dag internationellt sett mycket låga priser men apoteken skall nu höja dessa för att öka vinsten. Att driva privat apotek måste löna sig. Vad föreslår då socialdemokraterna i stället för att sälja?
Jo:
  • Att receptfria läkemedel skall bli möjliga att köpa i livsmedelsaffärer.
  • Förbättrad service framför allt i glesbygd.
  • Att det skall vara möjligt att köpa läkemedel direkt vid läkarbesök.
  • Statliga insatser mot att äldre får fel och onödigt mycket medicin.

Högeralliansen fortsätter att nedmontera välfärden. Privata vinstintressen gynnas på bekostnad av bra service och låga medicinpriser.

tisdag, maj 05, 2009

Bilder från 1:a maj

Nu finns bilderna från 1:a maj på Brobilder


Ingela Nylund Watz talar 1:a maj

lördag, maj 02, 2009

Valborgsmässoafton i Bro

Bilderna från valborgsmässoafton finns nu på Brobilder.

Valborgsmässofirande i Bro