fredag, maj 21, 2010

Kungskalaset i morgon

I morgon är det dags för Kungskalaset igen. Stor fest i Kungsängens centrum. Vädret tycks bli skapligt och jag förväntar mig mycket folk. Dogge Doggelito är nog huvudatraktionen även om många kommer för att höra Upplands-Bro poetiska sällskap läsa dikter.

Roligast just nu är förmodligen SvD:s valkompass. Den ger häpnadsväckande utslag och är uppenbarligen felkonstruerad. Många bloggare har kommenterat detta, bl.a. "In Your Face"
SvD försöker försvara de konstiga resultaten vilket får åtminstone mig att undra över om det finns en tanke bakom det hela. Att påstå, som man gör, att Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna ligger nära varandra är märkvärdigt. Antingen vet man inget om ideologierna eller också vill man lura väljarna.
För egen del har jag svarat ärligt på frågorna. Resultatet avviker kraftigt från det jag brukar få på detta slag av tester.

Mitt konstiga testresultat


torsdag, maj 20, 2010

Matfuskarna förlorade i EU

Till min glädje kan jag konstatera i såväl DN som SvD att anhängarna av matfusk förlorade omröstningen i EUparlamentet om trombin eller köttklister som det ofta kallas. Ett klister för att lura konsumenter.
I dag är det vanligt förekommande, att varan vi tror vi köper inte är det vi tror. Exempelvis kokt skivad skinka innehåller 80% skinka. Att spä ut med vatten är vanligt men också som i fallet med skinka, spä på med brosk, benvävnader mm. Grillkorv kommer sällan över 50% köttråvara.
Köttklistret lär återkomma i nya förslag. Är rädd att gårdagens seger endast är tillfällig. EUkommissionen ger inte upp så lätt. Dessutom är de flesta regeringar i EU positiva till köttklistret. Bland annat vår egen. Hög tid att byta med andra ord.
Läs även "In your face"!

söndag, maj 16, 2010

Att vara politiker del 3

Som kommunpolitiker måste man ständigt hålla kontakt med väljarna. En kontakt som i första hand innebär ett lyssnande. Många politiker har pratat mer än de lyssnat. Det kan efter en tid få förödande konsekvenser. Det är ingen tillfällighet att vi utrustats med två öron men bara en mun.
När vi närmar oss valet är det dock nödvändigt, att lyssnandet minskar och talandet ökar. Vi har då en skyldighet att informera om vad vi vill uträtta under kommande mandatperiod. Väljarna måste veta vad det innebär att rösta på en socialdemokrat.

Under den senaste månaden har socialdemokraterna genomfört en liten valrörelse. Det innebär att jag med flera, som kandiderar till kommunfullmäktige nästa mandatperiod, har fått lägga ned åskilliga timmar på att framför allt lyssna men även informera om, hur socialdemokraterna vill utveckla kommunen.
Det har varit aktiviteter på torgen, flygbladsutdelning vid pendeltågen, dörrknackning och dialogmöten. För kommunpolitiker är detta viktiga sätt att träffa väljarna. Ett arbete som man inte alltid tänker på. Verkligheten är att "sitta på sammanträden" är en liten del av all den tid jag lägger ned på politiken.

Aktivitet i Bro Centrum förbereds

onsdag, maj 12, 2010

Bollhallen vid Bro IP stiger i höjden

Bollhallen vid Bro IP beräknas bli klar till vintersäsongen. I slutet av augusti eller i början av september skall allt vara klart.
Den kommer att användas för olika bollsporter och som samlingssal.


Bollhallsbygget har tagit full fart

söndag, maj 09, 2010

Bilder från 1:a maj

Bilderna från 1:a maj i Bro finns nu på Brobilder.


Charlie Hansson 1:a majtalare i Bro

fredag, maj 07, 2010

Kommunfullmäktige i går.

En lång förreställning blev det som vanligt. Jag var hemma först vid 11-tiden på kvällen. Vi diskuterade prinsessans bröllop och ryktespridning om räddningstjänsten innan vi kom in på de tunga frågorna.
Årsredovisningen för 2010 visade att kommunen är välskött, t.o.m. mycket välskött. Det var för väl att vi fick ett samarbete med Folkpartiet under denna mandatperiod. Jag är övertygad om att Alliansen med stöd av Sverigedemokraterna inte skulle vara en ledning med stabilitet att genomföra allt det som gjorts i kommunen de senare åren.
Beslut om Kungsängens nya idrottsplats var den viktigaste frågan inför framtiden. Den beräknas stå klar vintern 2011-2012. Många talare var positiva men några var oroliga för finansieringen. Det kostar mycket, men det skulle även en upprustning av nuvarande idrottsplats göra. Marken vid gamla idrottsplatsen skall säljas för bostadsbyggnation och intäkterna finansierar den nya. Det är kommunens välskötta ekonomi som gör det möjligt att samtidigt bygga bollhall i Bro och idrottsplats i Kungsängen. Om några år fortsätter satsningen. Då är det dags för ett kulturhus i Kungsängen.
En hel del avsägelser från uppdrag och nya valdes in i nämnder och styrelser. Det brukar ofta bli så i slutet av mandatperioder. Själv avgick jag ur Socialnämnden och står nu utan nämnduppdrag. Anledningen till detta är att jag som nyvald PRO-ordförande i Kungsängen inte bör sitta i Socialnämnden och ha ansvar för äldreomsorgen.
Titta gärna på fullmäktige i webbTV:n.

söndag, maj 02, 2010