torsdag, april 05, 2012

Sänkta ungdomslöner, är det bara retorik?

Vi kan nu se hur pressen skriver om "sprickan inom Alliansen". Men vad är det som händer? Visst är det så att Reinfeldt sysslar med det som kallas triangulering. Man närmar sig motståndarnas politik, framför allt retoriskt för att på det sättet vinna över väljarna. Med facit i hand kan vi i dag se, att den bild allianspolitiker gett väljarna i de två senaste valrörelserna inte överensstämmt med den politik som förts.

Reinfeldt går numera, ofta i låtsaskonflikt med alliansbröderna, ut och kritiserar regeringens politik. Inte direkt , utan konstaterar att man inte nått tillfredställande resultat. Om detta läste jag i gårdagens DN: I skolan blir resultaten bara sämre, poliserna klarar upp allt färre brott, arbetslösheten ökar och framför allt ungdomsarbetslösheten är en katastrof. Ibland låter Reinfeldt som en oppositionspolitker. En del av trianguleringen:" Var så retoriskt lik motståndarna som möjligt."

Vad har moderaterna tidigare sagt om sänkta löner? Jobbskattesavdrag och sänkta ersättningar hade för avsikt att sänka löneläget i Sverige. Att man sedan kallade det "jobblinjen" var en taktisk fråga. Sänkta löner tänktes skapa fler jobb.
Att Reinfeldt plötsligt inte skulle hålla med FP och C om att lönerna måste sänkas är inte troligt. Det hela är bara ett försök att efterlikna Socialdemokraterna.

Media om dett: DN1; DN2; SvD1; SvD2

Tibble bordtennisklubb har blivit vuxen.

Grattis! Den lilla klubben som 1975 bildades i Tibbleområdet i Upplands-Bro för att barn och ungdomar skulle ha någonstans att splela bordtennis har tagit steget fullt upp i eliten.
Grattis Tibble-Kungsängen BTK!!
Ur dagens DN