tisdag, februari 27, 2007

Vad händer i Tibble?

Tibblehuset rivs och lämnar plats för fyra punkthus. Företrädesvis små lägenheter. Det är bra att det byggs nytt i Tibble. Området behöver förtätas för att kunna behålla den service, ex. Konsum, som ännu finns kvar.
Mer nybyggnation i Tibble kan det bli mellan Konsum och Gröna Dalen, ovanför radhusen. Det finns ett förslag att planlägga området för kommande äldreboende. Förslaget behandlas på socialnämnden på torsdag.
Beslutas om att begära plan kommer arbetet i gång med samråd med boende i området och diskussioner inom de politiska partierna.
Själv tror jag det är ett bra förslag eftersom det är i en trevlig och lättpromenerad miljö som dessutom har bra kommunikationer. Dessutom bor det numera många äldre i Tibble och behovet av bostad med dygnetruntomsorg ökar.
Jag tror också att vi bör passa på tillfället och samtidigt planlägga för fler bostäder i samma område. Gärna hyresrätter för äldre, s.k. seniorboende. Om man bortser från radhus och villor är c:a två tredjedelar av lägenheterna i Tibble på andra och tredje våningen och saknar hiss.

Mina idéer. Enda förslaget är att sätta igång planarbete. Frågorna kommer att diskuteras. Det är nu synpunkter skall fram. Vi politiker skall givetvis ha idéer, men det är viktigast att vi lyssnar.

Inga kommentarer: