torsdag, november 17, 2005

Budgetfullmäktige

I går, onsdag, hölls kommunens budgetfullmäktige. Debatten pågick från kl 9.00 till 21.00. Tyvärr ställde tekniken till spratt. Direktsändningen på webben fungerade inte.
Debatten var emellertid lång, intensiv och ibland hetsig. Så skall det vara. Det är på dessa möten politikerna redovisar var de gör inför väljarna.

De olika budgetförslagen, socialdemokraterna och vänsterpartiets och högeralliansens, skiljer sig så tillvida, att borgarna hoppas, att kommunen skall få några miljoner extra genom att sälja tomträtter, och på så sätt har de fått pengar att skvätta ut på ett antal ställen. Allt i uppenbart syfte, att med hjälp av pengar som inte finns, framstå som generösare än S och V.

Två principiella skillnader gällande äldreomsorgen framstår:
1. De borgerliga vill anställa en äldreombudsman. Vad den skall göra och vilka befogenheter den skall ha framgår inte.
2. De borgerliga vill införa checksystem. D.v.s. de äldre skall få checkar att köpa hemtjänst och äldreboende för på en fri marknad. De kallar det för valfrihet. Jag återkommer med varförjag anser det vara ett dåligt system.

För övrigt framkom i debatten att alliansen inte vill bli kallade för högeralliansen eller de borgerliga. Själv har jag inget emot att vi tillsammans med Vänsterpartiet kallas "vänsteralliansen". Jag står för min ideologi.

1 kommentar:

Anonym sa...

What a great site » » »