torsdag, oktober 21, 2010

Sista kommunfullmäktige för gamla gänget.

1 november tillträder det nya kommunfullmäktige efter valet. Då väljs ordförande för kommande fyra år. Kommunstyrelse väljs också och det blir klart vem som blir kommunalråd.

I kväll är det sista mötet för det "gamla" fullmäktige. En viktig fråga som kommer upp är miljöplanen 2010 - 2030 ett långsiktigt dokument där det vore bra att komma överens över blockgränserna. Det är olyckligt om en långsiktig plan skulle radikalt förändras vid varje majoritetsskifte. Därmed menar jag inte att planen skall ligga helt fast. En uppföljning och revidering bör ske ungefär vart fjärde år. Vi får se vad som händer på kvällens fullmäktige.
Några ärenden från förra fullmäktige kommer upp i kväll igen. Säkert kommer att diskuteras om Upplands-Brohus hyresrätter skall säljas som bostadsrätter, och om kommunal verksamhet, i detta fallet lokalvården, skall säljas. Att sälja bostäder och bolag är ett moderat förslag.
En moderat motion om namnbyte på kommunen kommer också tillbaks i kväll. Då och då får någon för sig att kommunen borde byta namn. Nu har vi hetat Upplands-Bro sedan kommunen bildades 1952. Jag tycker vi kan få fortsätta att heta Upplands-Bro.

kl 18.30 börjar komkunfullmäktige som kan följas via webben eller i kommunhuset i Kungsängen. Dagordning och handlingar kan nås vi kommunens hemsida.

Inga kommentarer: