lördag, februari 19, 2011

Torsdagens kommunfullmäktige

I torsdags var det dags igen. Missade du månadens begivenhet finns chansen att se reprisen på kommunens hemsida.  Ännu är reprisen inte utlagd, men den kommer förhoppningsvis om någon dag. Gårdagens stora ärende var Planprogram Tegelhagen, d.v.s. planerna på utbyggnad av Bro samhälle söderut; förbi kyrkan, Bro Gård, Rättarboda ned till Tegelbruket vid Mälaren. En utveckling som kan få lika stor betydelse för samhället som byggandet av Råby och Finnsta.
Stridsfrågan är: För vem skall vi bygga?
Allianspartierna vill börja med att bygga vid Mälarstranden. Vid det gamla tegelbruket och Fiskartorpet. Oppositionspartierna (S), (MP) och(V) vill börja i andra ändan, d.v.s. så nära Bro nuvarande samhälle som möjligt. Som Kerstin Åkare (V) sa i debatten: "Ett samhälle skall växa inifrån och ut, som årsringarna på ett träd.
I debatten visade det sig att allianspartierna inte ens är säkra på hur mycket de önskar bygga. Det enda de vet säkert är att de vill bygga attraktiva, lättsålda hus nära Mälarens strand. Man frågar sig då: För vem skall de bygga?
Det stora behovet i dag är små, billiga hyresrätter. Lägenheter som ungdomar efterfrågar. Det vet Socialdemokraterna. Ungdomar, som är nyetablerade på arbetsmarknaden, kan inte efterfåga dyra villor vid Mälarstranden; granne med en fin golfbana och ett naturreservat; helt utan kollektivtrafik, skolor, daghem, affärer och annan service.
Ett personligt tips inför detaljplanen: Glöm inte att bredvid tvåbilsgaragen rita in möjlighet att också bygga häststall.

Vårt nya oppositionsråd Camilla Janson är säkerheten själv i talarstolen. Påläst, saklig, lugn och förtroendeingivande. En riktig pärla. Vi börjar hitta formerna för vår oppositionspolitik

Inga kommentarer: