torsdag, juni 16, 2011

Åter dags för fullmäktige

I kväll kl 18.30 är det åter kommunfullmäktige. Det sista inför sommaren, hoppas jag. Man vet ju aldrig numera när extramöten står som spön i backen. Svårt att leda en kommun har majoriteten uppenbarligen. Jag är rädd för att det inte enbart beror på att rollen är ovan.
Dagordning och handlingar finns som vanligt på kommunens hemsida. Man får dock vara beredd på att nya ärenden och handlingar dyker upp i sista minuten.
Intressant på dagordningen är:
  • Interpellation om förhållandena på Allégården. Vi har sett på TV och läst i pressen att allt tycks inte vara bra. Socialnämndens ordförande har nu chansen att berätta vad som hänt.
  • Politiska mål för Upplands-Bro kommun. Några handlingar har jag ännu inte sett. Det verkar som allianspartierna inte får fram något förslag. Nåja, de har ju hela dagen på sig. Det är inte förrän i kväll vi skall ta ställning.
  • Ägardirektiv för kommunens bolag. Där vill borgarna att Upplands-Brohus skall arbeta för ombildning av hyresrätter till bostadsrätter. Självklart kommer socialdemokraterna att yrka avslag på detta.
  • Planprogram för Högbytorp. Socialdemokraterna vill att kommande detaljplan skall inehålla spåranslutning till området. Detta för att kunna minska lastbilstrafiken.
Många debatter blir det. Kan följas av åhörare i kommunhuset eller på webb-TV:n .

Inga kommentarer: