tisdag, mars 20, 2012

När tvingas Björklund att avgå?

Jan Björklund har misslyckats. Elevernas resultat i skolan blir bara sämre och sämre. Som skolpolitiker har han gjort sig känd för populistiska förslag till snabba, enkla lösningar. Tyvärr för ungdomarna har skolan under hans tid som skolminister och utbildningsminister försämrats.
Nu senast har det oövertänkta förslaget om lärarlegitimation fått läggas på is och den nya lärarutbildningen är ett misslyckande. Hur länge skall han kunna hänga kvar vid makten?

Vi kan nu ana att det experiment med "valfrihet" som kom igång i början på 90-talet inte varit till fromma för eleverna. Att sedan, som nu på 20-hundratalet, lägga krut på elevers ord- och klädval i stället för att ge tillräckligt många duktiga lärare möjlighet att verka i skolan framstår allt mer som ovanligt korkat.

Hur länge kan en minister, som ständigt visar ett dåligt resultat, sitta kvar i regeringen?

DN1; DN2; DN3; DN4; DN5; DN6

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var sossarna som införde fria skolval. Hur kul tror du det var att vara förälder om man hade sitt barn i en klass som terroriserades av nån ouppfostrad unge?

Fr

Anonym sa...

Läs den andra H. Bergström i gårdagens DN, det är kanske inte hela förklaringen till skolans negativa utveckling, men det tror att det finns en poäng. Och "friskolor" har vi haft även innan skolans började försämras