torsdag, oktober 25, 2012

Ansvariga politiker får ingen information!!!

Det kan inte vara enkelt att vara oppositionspolitiker i Socialnämnden i Upplands-Bro. Kaos i förvaltningen innebär, att anmälningar om våld eller andra övergrepp mot barn har blivit liggande outredda. Kommunen har gått ut med ett pressmeddalande men man har inte sammankallat Socialnämnden för att informera om situationen. Kerstin Ahlin, oppositionsledare (S) och andre vice ordförande i Socialnämnden beskriver bristen på information och delaktighet i sin blogg.

Pressmeddelandet är underskrivet av ordförande i socialnämnden och förvaltningschefen. Pressen är viktigare att informera än ansvariga politiker. Vi skall komma ihåg att det är inte tjänstemännen, socialchefen eller ordförande som är de som har ansvaret. Det är Socialnämnden och de politiker som är valda. Det är svårt att ta sitt ansvar när man inte informeras.

I kväll sammanträder kommunfullmäktige. Rädd för att det som vanligt blir en sorgelig tillställning. Det är ingen tillfällighet att sorgelig rimmar på borgerlig.
Sedan den moderatledda styrande alliansen tagit över är det ingen demokrati längre. Att borgerliga politiker varit dåligt informerade av sina gruppledare är jag van vid, men jag trodde det skulle bli en ändring då de tog över styret. Så blev det inte vilket ofta avslöjas genom pinsamma inlägg.
Det är alltså inte bara oppositionen som inte informeras. Ledande politiker informerar inte heller sina egna. Härska genom att undanhålla information.

Inga kommentarer: