måndag, augusti 05, 2013

Apoteken kan inte upprätthålla patientsäkerheten?

Apoteken har förstörts av Alliansregeringen. Mycket sämre har det blivit sedan apoteken såldes till riskkapitalister på kanalöarna. Vad annat kunde man förvänta sig. Det har blivit så dåligt att nu slår Farmaciförbundet larm. I en debattartikel i dagens DN framför de att det är "ett hot mot patientsäkerheten". Så långt har det gått.
Förmodligen kommer Göran Hägglund (KD) som vanligt att svara på artikeln, att tillgången på apotek har ökat, i alla fall i storstäderna. Vad han inte säger är att tillgången på medicin har minskat. Vad har vi för glädje av sju apotek i Jakobsberg när inget av dem har medicinen hemma.
Nu är det för sent att göra apoteksförsäljningen ogjord. Hur mycket vi medborgare har förlorat på Alliansens gynnande av de redan rika vet vi inte. Försäljningssumman har hemligstämplats. Dessvärre går det inte att göra ogjort. Farmaciförbundet har några förslag till åtgärder som borde genomföras omgående:

  1. Bemanna så att tid finns för rådgivning och god recepthantering!
  2. Erbjud personalen kompetensutveckling!
  3. Förbjud tidsbegränsning vid receptexpediering!
  4. Förbjud kampanjartad merförsäljning!
Vi får se om regeringen gör något för att förbättra den ohållbara situationen på apoteken, eller om vi måste vänta till nästa års val för att något skall hända.
Den som lever få se!


Inga kommentarer: