onsdag, december 03, 2014

Alliansen leker med elden.

De säger att de inte är rasister, de säger att de inte är nazister och de säger att de månar om det svenska. Jag tänker givetvis på Sverigedemokraterna, ett parti med ett nazistiskt förflutet och en främlingsfientlig agenda.
Att skapa kaos i politiken och samhället har alltid varit en strategi bland nazister och fascister. Ur politiskt kaos kommer kravet på en stark styrning. Det är då den starka ledaren träder fram, de demokratiska systemen sviktar och vissa grupper pekas ut som syndabockar i samhället. Historien har lärt oss.

Vi måste till varje pris undvika den negativa utvecklingen. Vi måste inse vilken strategi Sverigedemokraterna har. De har nu visat att de överger sina vallöften om bättre äldreomsorg, a-kassa, sjukvård och sänkt pensionärsskatt. Att fälla regeringen och skapa kaos är viktigare.

Att Alliansen spelar med är förutsättningen för att Sverigedemokraterna har denna möjlighet. I stället för att partierna gör upp med Socialdemokraterna och Miljöpartiet vägrar man tjurskalligt alla former av förhandlingar och kompromisser.
Man leker med elden. För att undvika en katastrof är det dags att samarbeta. Politik är inte en tävling. Politik är att skapa förändring. I vårt fall förändring mot ett bättre samhälle. Ett samhälle för alla.

Länkar: DN1, DN2, DN3, SvD1, SvD2, AB, Expressen

Inga kommentarer: