onsdag, april 13, 2005

Nu kommer kommungränsen upp igen

Som jag skrev 20 februari har frågan om justering av kommungränsen mot Håbo kommit upp. Håbo kommun och markägaren vill avsluta bebyggelsen österut i Kalmarsand på ett bra och sammanhållet sätt utan att det skall förorsaka invånarna i Upplands-Bro kostnader. De borgerliga partierna skickade tillbaks ärendet för ytterligare utredning, vilket en minoritet kan göra. De orsakade därmed längre handläggningstid, ökad byråkrati och ökade kostnader. Nu kommer ärendet tillbaks till kommunfullmäktige. 27 april kommer det troligtvis upp. Debatten hålls i Finnstaskolans matsal i Bro och kan vara intressant att följa. Har du inget annat för dig så kom gärna dit.

I senaste numret av "Mitt i Upplands-Bro" skrivs att Kristdemokraterna i Järfälla föreslår att Stäketsön överförs till Järfälla kommun. Något skäl till detta kan jag inte se i artikeln. Det nämns emellertid att det borgerliga oppositionsrådet i Upplands-Bro, Irene Seth (m) bor på denna ö. Vid en flytt av kommungränsen skulle Irene tvingas avgå.
Det kan väl ändå inte vara huvudskälet till Kristdemokraternas förslag, eller..?

1 kommentar:

Anonym sa...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. Thick pornstar Nv video card 180-p0016-0000-b price yasmin Christian debt consolidation loans