onsdag, april 20, 2005

Skrapa vindrutor för sista gången?

I morse var det tre minusgrader och bilens rutor behövde skrapas. Man kan ju hoppas att det är sista frosten den här vintern. Lite halt var det på vägen och det skulle inte ha varit fel att ha vinterdäcken kvar.

Vårdcentralerna i Bro och Kungsängen är ständiga bekymmer. Så har det varit så länge jag minns. Åtminstone sedan mitten av 70-talet. I alla fall till och från. Olyckligt är att den politiska majoriteten i landstinget så ofta växlat. Det är aldrig bra att för ofta byta politisk majoritet. Hela den nuvarande mandatperioden har gått åt för att sanera ekonomin efter de borgerliga partiernas vanskötsel. ..Nåja drygt ett år kvar till valet och ekonomin är i balans igen. Arbetet med att få ordning på våra vårdcentraler i Upplands-Bro har kommit igång. Den stora bristen är tillgängligheten. Det är ju så att har man väl kommit in får man en utmärkt vård, men det har hitills varit svårt att få kontakt.
Som sagt den nuvarande majoriteten med socialdemokraterna som största parti har kommit igång med våra problem, och jag har gott hopp, att vi snart kommer att märka förbättringar.
Det finns borgerliga politiker som anser att alla vårdcentraler skall drivas av privata företag i konkurrens. Inget finns som tyder på att ägarformen har betydelse för kvaliten. Däremot vet vi att konkurrens ofta kan fungera både prissänkande och kvalitetssänkande.
Varför vill då borgarna privatisera? De enda skäl jag kan tänka mig är, att de vill att det skall finnas möjligheter att tjäna pengar även på detta område, och att de inte vill att sjukvården skall vara demokratiskt styrd.
Vårdcentralen i Bro drivs i privat regi och vi är definitivt inte nöjda.
Sjukvårdsfrågan kommer att diskuteras mycket kommande året. Ett tips är att alltid när ni hör ett förslag från en politiker ställa frågan: "Vem tjänar på detta?"