tisdag, september 20, 2005

Storm i ett vattenglas

Nu är Bosse Ringholm ute i medierna igen. Journalisterna avlyssnar ett samtal de får höra av en tillfällighet. Man får observera att Bosse i intervjuen framhåller att det är polisens sak, och att den gör vad den kan i kampen mot den illegala spelmarknaden. Det som Bosse säger efteråt i ett internt samtal har jag full förståelse för. Poliser lämnar uppgifter till pressen, uppgifter som ingen vet om de är riktiga, sedan begär journalister att regeringsmedlemmar skall agera.

Jag tycker det som hänt visar på två problem:
1. Vi har i dag lagstiftning som inte är förankrad hos allmänheten. Många väljer att delta i olagligt spel. Väldigt få väljer att göra en polisanmälan. Självklart kan inte polisen kontrollera alla bakomutrymmen i små restauranger eller små butiker, men om allmänheten anmäler brott skall de givetvis följas upp. För detta krävs en förståelse och accept för lagarna.
2. Pressen ställer fel personer till ansvar. Det är polisen som är ansvarig för bekämpning av brott. Inte regeringen. Journalisterna drar sig inte för att utnyttja ett samtal de av misstag har hört. Det skall journalister göra om det är relevant. Jag tycker inte det är så i detta fall, dessutom det Bosse säger internt är av samma slag som sägs på många arbetsplatser eller inom familjen. Att poliser kritiseras sker dagligen såväl i tidningar som TV.

En storm i ett vattenglas. Att ställa Bo Ringholm till svars för detta kan endast de göra, som aldrig kan tänka sig att ens privat säga något negativt om poliser, politiker, journalister eller någon annan grupp.

2 kommentarer:

Peter Björkman sa...

Håller med. Temperament är ju inte fel.

Anonym sa...

Keep up the good work » » »