tisdag, juli 28, 2009

Skördetid

Nu har skördetiden börjat. Plockade i går tre liter hallon. Underbart att äta med mjölk. Lite blev över och skall bli rårörd hallonsylt. En liter hallon och tre deciliter socker står och saftar sig över natten. Sedan skall jag köra det i matberedaren tills sockret har smält. Går bra att frysa.

Det finns mycket hallon och blåbär nu. En hel del kantareller också. Plockade i fredags. Området Hammaren mellan Västra Ryds kyrka och Granhammar är lättgånget har har gott om både bär och svamp. När jag vill slippa konkurrens av andra plockare tar jag cykeln till övningsfältet. Kollar alltid på webben om det pågår skjutövningar. Vill ju komma hem levandes.

Skördetid är det också för de rika. De som har skall ha mer tycker regeringen. Sverige är ett av de få länder som tillåter att skattepengar går till privata vinster i bolag, som bland annat bedriver sjukvård, barnomsorg och skolor. Carin Jämtin uppmärksammar detta i debattartikel i dagens DN. Det känns inte bra att löntagarnas skattepengar delas ut som vinster. Förra året fick ägarna till friskolor i Stockholms län 39,6 miljoner i utdelning. Skattepengar som skulle användas till undervisning.

Det känns inte bra, men som sagt, det är skördetid nu. I alla fall för de rika.

Inga kommentarer: