söndag, maj 16, 2010

Att vara politiker del 3

Som kommunpolitiker måste man ständigt hålla kontakt med väljarna. En kontakt som i första hand innebär ett lyssnande. Många politiker har pratat mer än de lyssnat. Det kan efter en tid få förödande konsekvenser. Det är ingen tillfällighet att vi utrustats med två öron men bara en mun.
När vi närmar oss valet är det dock nödvändigt, att lyssnandet minskar och talandet ökar. Vi har då en skyldighet att informera om vad vi vill uträtta under kommande mandatperiod. Väljarna måste veta vad det innebär att rösta på en socialdemokrat.

Under den senaste månaden har socialdemokraterna genomfört en liten valrörelse. Det innebär att jag med flera, som kandiderar till kommunfullmäktige nästa mandatperiod, har fått lägga ned åskilliga timmar på att framför allt lyssna men även informera om, hur socialdemokraterna vill utveckla kommunen.
Det har varit aktiviteter på torgen, flygbladsutdelning vid pendeltågen, dörrknackning och dialogmöten. För kommunpolitiker är detta viktiga sätt att träffa väljarna. Ett arbete som man inte alltid tänker på. Verkligheten är att "sitta på sammanträden" är en liten del av all den tid jag lägger ned på politiken.

Aktivitet i Bro Centrum förbereds

1 kommentar:

Christina Högmark Bergman sa...

Kul med två öron och en mun! PRO-protokollet är klart