fredag, maj 07, 2010

Kommunfullmäktige i går.

En lång förreställning blev det som vanligt. Jag var hemma först vid 11-tiden på kvällen. Vi diskuterade prinsessans bröllop och ryktespridning om räddningstjänsten innan vi kom in på de tunga frågorna.
Årsredovisningen för 2010 visade att kommunen är välskött, t.o.m. mycket välskött. Det var för väl att vi fick ett samarbete med Folkpartiet under denna mandatperiod. Jag är övertygad om att Alliansen med stöd av Sverigedemokraterna inte skulle vara en ledning med stabilitet att genomföra allt det som gjorts i kommunen de senare åren.
Beslut om Kungsängens nya idrottsplats var den viktigaste frågan inför framtiden. Den beräknas stå klar vintern 2011-2012. Många talare var positiva men några var oroliga för finansieringen. Det kostar mycket, men det skulle även en upprustning av nuvarande idrottsplats göra. Marken vid gamla idrottsplatsen skall säljas för bostadsbyggnation och intäkterna finansierar den nya. Det är kommunens välskötta ekonomi som gör det möjligt att samtidigt bygga bollhall i Bro och idrottsplats i Kungsängen. Om några år fortsätter satsningen. Då är det dags för ett kulturhus i Kungsängen.
En hel del avsägelser från uppdrag och nya valdes in i nämnder och styrelser. Det brukar ofta bli så i slutet av mandatperioder. Själv avgick jag ur Socialnämnden och står nu utan nämnduppdrag. Anledningen till detta är att jag som nyvald PRO-ordförande i Kungsängen inte bör sitta i Socialnämnden och ha ansvar för äldreomsorgen.
Titta gärna på fullmäktige i webbTV:n.

Inga kommentarer: