torsdag, juli 12, 2012

Apotekens brist på sevice

Vittnesmålen om den katastrofala apoteksservicen är många. Nästan alla man talar med kan vittna om att de inte längre kan få ut sin medicin vid första besöket på apotek. Senast i dag kan vi läsa om Sven Brittons erfarenheter i SvD.

Visst har det blivit fler apotek i Storstockholm. Hörde att i Jakobsberg finns det numera  sju mot endast ett före avregleringen. Tyvärr har de inte medicinerna i lager när man behöver dem.
Till och med allianspolitikerna borde inse att avregleringen och försäljningen av statliga apotek är en katastrof för medborgarna. Ett fungerande apotek är bättre än sju utan varulager.

För två månader sedan skrev Aftonbladet att 33 apotek är nedläggningshotade. Alla i Norrlands glesbygd. De privata apoteken är skyldiga att ha dem öppna till mars nästa år. Vad som sedan händer vet vi inte, men får marknaden råda kommer de icke lönsamma att stängas.

Tyvärr är det så att försäljningen av svenska folkets apotek endast gynnat riskkapitalister som inte ens skattar i Sverige. Det kommer att bli dyrt att bygga upp en över hela landet fungerande apoteksorganisation igen, om det ens går. Alliansregeringen borde ställas till svars för denna plundring av vår gemensamma egendom.

Inga kommentarer: