tisdag, juli 10, 2012

Det ser för tråkigt ut i Centrumparken

Tomten mellan Dagcentralen och restaurang Golden Cave i Kungsängen gränsar mot Torget och stora parkeringen. En grön yta var det tänkt men usch vad det blivit. Kirskålen växer högt och skymmer nästan lådan med några få blommor, mot trotoaren framför anslagstavlan frodas nässlor och andra ogräs, det är hjulspår i gräset, buskar har tagits bort och marken inte återställts, jordhögar ligger kvar efter tidigare arbeten, vegetationen består av allehanda ogräs samt en ful sandlåda för vintersandning står kvar efter vintern.



Hur kommer det sig att denna markyta får stå misskött och vanpryda Kungsängens Centrum? Marken ägs av Upplands-Brohus som förvaltar bostäder. Kommunen som sköter parkerna betraktar detta uppenbart inte som "sitt bord". Vad jag vet är det enda som gjorts i år är utsättning av en blomlåda som nu är nästan skymd av den höga kirskålen.

Förs ett år sedean var ett förslag att ordna en aktivitetspark på platsen uppe och vände i Socialnämnden. Förslaget var så dåligt att det måste göras om. På ett år har det sedan inte hänt något. Det enda positiva med förslaget var att man ville sätta upp ett stort plank mot torget för att förhindra insyn i parken.
Skall parken se ut på detta sättet, är till och med ett plank bättre.


Kirkålen frodas i Kungsängens Centrumpark



Inga kommentarer: