fredag, maj 20, 2016

Ingen bankomat i Kungsängen

Jag känner mig sviken av min bank. Nu finns det ingen bankomat i Kungsängen. Tidigare hade vi två, men bankerna bildade ett bolag som tog över verksamheten, och bolaget stängde en bankomat. "Så tråkigt", sa banken, "vi kan inget göra",  sa banken som är delägare i bolaget.

Jag vet att det handlar om två veckors stängning på grund av ombyggnad. En ombyggnad som kunde ha gjorts när det ännu fanns två bankomater i Kungsängen.

På bankomatens display hänvisas till Kallhäll eller Bro. Man kan ju inte hänvisa till uttagsautomaten på COOP Forum i Brunna eftersom den drivs av ett konkurrerande bolag. Kallhäll har en pendeltågsstation som är besvärlig pga ombyggnad och dessutom kostar resan tre kuponger trots att det bara är en station att åka.  Tar man tåget till Bro klarar man sig med två kuponger men det är ganska långt att gå till bankomaterna. En fördel med Bro är att det finns två bankomater. Alltid är det någon som har pengar kvar. Konstigt att de är placerade strax bredvid varandra. Vore det inte smartare om de fanns på olika ställen i det till ytan stora samhället Bro?  En skulle ju kunna finnas vid järnvägsstationen.

Så här blir det när marknaden styr. Eftersom vi kunder inte är lönsamma kan vi behandlas hur som helst. Det är synd om bankerna, som inte kan göra det bästa för oss. De kan i alla fall trösta sig med att vinsten blir god i år också.
Inga kommentarer: