torsdag, december 31, 2009

2009 blev ett skitår

Sven Otto Littorin hade rätt. 2009 blev ett riktigt skitår. Det var kanske inte så svårt för honom att lova i december 2008. (För dig som inte minns länk1 och länk2.) Han sitter ju med i den regering som bär ansvaret för skitåren. Det oroar att han även utlovat skitår 2010. Den som vill önska arbetsmarknadsministern Gott Nytt skitår kan göra det via SSU:s sida.

En annan sak som oroat mig är att jag inte fått några julklappar. Jag vet att jag varit snäll, men tomten har varit försvunnen. I dag kunde jag återfinna honom mellan Kockbacka och Lindhagaberg sittandes på en mjölkpall. Han var helt fastfrusen och alla julklapparna var borta. Jag får vänta till nästa jul.
Vara snäll ett helt år till, det går nog inte. 2010 är ju ett valår. Det skitåret kanske i alla fall slutar lyckligt.


Den plats som tomten sitter på, strax bredvid den gamla dansbanan, är troligtvis samma plats som en annan "röd gubbe" bevistade 1887. Då höll nämligen den socialdemokratiske agitatorn August Palm möte om socialismn. Ett möte som förorsakade August fängelsevistelse på Långholmen för "smädelse av riksdagen".
August Palms föredrag var anledningen till en extra kommunalstämma i Bro där det beslutades att möten på landsvägar skulle vara förbjudet. Detta innebar totalt mötesförbud eftersom all mark ägdes av Brogård, vilkens ägare inte tänkte släppa in några socialister.

Jag önskar i alla fall alla ETT GOTT NYTT ÅR 2010 !



Vad väntar tomten på?

Inga kommentarer: