söndag, april 10, 2011

Nu återstår att forma politiken.

Det känns att vi är på rätt väg. Partikongressen har passerats, Håkan Juholt har utformat laget runt sig och diskussionen om partiets framtida politik kan börja.
Juholts lag består av personer med erfarenhet utan att vara personligt belastade av partiets kräftgång. De har alla chanser att prestigelöst omforma politiken.
Redan nu ser Håkan fyra arbetsuppgifter framför sig:
  1. Utrota barnfattigdomen
  2. Trygga pensionerna
  3. Tänk igenom avregleringarna
  4. Se över skattesystemet
Jag håller med, detta är det just nu högst prioriterade. Fyra viktiga punkter där vi vet att alliansen har en helt annan uppfattning än vi.

Även i Upplands-Bro har skett förändringar. Camilla Janson är oppositionsråd och vår gruppledare i kommunstyrelsen. Camilla har erfarenhet som tidigare ordförande i Socialnämnden och Bildningsnämnden. Övriga gruppledare i nämnder är en blandning av gammalt och nytt, erfarenhet och föryngring. Hela gänget, som jag kallar "de vise" eftersom de är viceordförande, hittar du på Socialdemokraternas hemsida.

Ny ledning, omprövning av politiken. Nu är det dags att sluta sitta ute i kylan och tjura. Vi ser framåt och denna blogg får än en gång nytt utseende.

Inga kommentarer: