fredag, maj 06, 2011

Fullmäktige var inget bra

Gårdagens kommunfullmäktige var inte bra. Var och en kan se själv på webben när sändningen läggs ut. Det brukar bli måndag - tisdag efter fullmäktige.
Se särskilt:
  • §2 Där kommunalrådet tycker det är fullt OK att neka en oppositionspolitiker att notera sin mening i protokollet. Detta trots att det står i reglementet att rättigheten finns.
  • §5 Där de fyra kommunalråden inte med ett ord kommenterar revisorernas synpunkt att de förmodligen var jäviga när de satte sina arvoden.
    De tyker inte heller att det är något märkligt med, att de handplockade en person och gjorde honom till kommundirektör direkt efter valet. En direktör som efter knappt fyra månader sa upp sig. Revisorerna har synpunkter.
  • §6 Där majoriteten röstar ned Socialdemokraternas förslag till användning av 2010 års överskott. Det blir ingen upprustning av ridhuset, det blir ingen upprustning av simhallen, det blir inget golv till fotbollshallen, det blir inget allaktivetshus i Bro, det blir inte tryggare skolvägar för barnen, det blir inte förbättrad belysning i gångtunnlarna, tredje etappen av Lillsjöpromenaden kommer inte igång, badplatserna kommer inte att förbättras, barnen får inte bättre utemiljö i förskolor och skolor, de äldre får inte bättre utemiljö vid sina boenden, det blir ingenBMX-bana vid Lillsjötoppen och det blir ingen båtramp vid Mälaren. Allt detta sa de fyra kommunalråden nej till och allianspartierna och Sverigedemokraterna röstade nej till allt. Pengarna, de 26 miljonerna, kommer därför sitta kvar på banken oanvända.
  • §9 Där socialdemokraterna föreslog att kommande byggnation vid Bro station skall bestå av minst 30% hyresrätter. Den borgerliga alliansen röstade givetvis nej. Det är de som bestämmer och det kommer förmodligen inte att byggas några hyresrätter.
  • Avslutningen, den kaotiska avslutningen, där kommunalrådet, kommunstyrelsens ordförande, meddelade att det kommer att kallas till två extra kommunfullmäktige under sommaren. Vilka ärenden som påkallar dessa extra sammanträden vägrar hon tala om, eller rättare sagt hon säger att hon inte vet. Så här gör man bara inte. Fullmäktige i april blev inställt eftersom det inte fanns några ärenden och en månad senare måste det till två extra fullmäktige trots att ingen vet vilka ärenden som skall upp.
Ett riktigt bottennapp av allianspartierna. Enda ljuspunkten under kvällen var Camillas(S) framträdanden.
Som sagt titta på webben kommer förmodligen i början av nästa vecka.

4 kommentarer:

Kerstin sa...

Håller med till 100%. Det är helt makalöst hur alliansen agerar i vår kommun! / Kerstin

Anonym sa...

Frågan är kanske hur längre blir det en allians i denna beklädnad? Kanske blir det snart fyra partier som samverkar?

Kristina sa...

Vi bör på något sätt bli av med Alliansen, men hur är en annan femma.

Anonym sa...

Såklart det inte var!