onsdag, oktober 15, 2014

Nya kommunfullmäktig sammanträder i kväll

I kväll sammanträder kommunfullmäktige i Upplands-Bro för första gången i Kulturhuset i Kungsängen. Det är de nya ledamöterna, som valdes i september som tjänstgör. Ett kort sammanträde, som börjar kl 18.30 och förmodligen är klart inom en timme.

En koalition bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna kommer att leda kommunen under de kommande fyra åren. Detta innebär att Socialdemokraterna tar de flesta ordförandeplatserna, dock inte alla. Av de "tunga" posterna kommer vi att få se kristdemokrater som ordförande i Socialnämnden och Kultur- och Fritidsnämnden från årsskiftet.

Nämnder och styrelser väljs på fullmäktige i december och de kommer att tjänstgöra från och med årsskiftet. I kväll skall väljas presidium i kommunfullmäktige, d.v.s. ordförande och två vice. Det skall också utses kommunstyrelse och göras några övriga val vilka framgår av dagordningen.

I går kväll hade den socialdemokratiska Arbetarekommunen möte och nominerade Olame Solange Bayibsa (S)  till ordförande i kommunfullmäktige. Olame kommer givetvis att väljas i kväll.
Till kommunstyrelseordförande och kommunalråd kommer Camilla Janson (S) att utses.
Det enda  överraskande som hände på Arbetarekommunmötet var att Olame inte nominerades till kommunstyrelsen. Det är annars vanligt att fullmäktigeordföranden också tar en plats i det beredande organet. Det kan ju beror på att vi (S) får betydligt färre platser i de olika organen kommande mandatperiod.

För den som inte vill gå ut i höstmörkret kan fullmäktige följas på webbtv:n.


Olame vid invigningen av Brohuset

Inga kommentarer: