tisdag, november 21, 2006

Militär diciplin i skolan.

Media skriver i dag om skolministern Jan Björklunds besked att elevernas inflytande i skolan skall minskas. Förslaget förvånar inte. Björklund är yrkesofficer och önskar givetvis att den gamla lydnadsordningen skall återinföras. Man skall i tur och ordning lyda gud, konungen, husbonden samt sin fader och moder.

Förslaget är konsekvent med andra regeringsförslag såsom:

  • att arbetlösa skall bestraffas, lösdrivare kan vi inte ha i samhället
  • att arbetstagarnas inflytande skall minskas, genom att öka kostnaderna för att vara med i facket
  • att A-kasseavgiften höjs mest för låginkomsttagare och minst för höginkomsttagare
  • att pensionärer inte får samma skattesänkning som löntagare
  • att sjuka skall ifrågasättas, såsom omprövningar av sjukersättning och läkarintyg vid tillfälliga sjukdomar, exempelvis förkylning
Typisk för Björklund är att han jämför gymnasieelever med sjuka människor. Dessutom är det så på sjukhus att det fortfarande är patienten som bestämmer. Läkarna är rådgivande och föreslår behandling. Patienten bestämmer om operationen skall genomföras och om medicinen skall tas. Men det kommer kanske ändringar där också.

Jag tycker det framgår tydligt vilka regeringen företräder, nämligen de välställda. Inte vad det så de sa före valet:
"Mer makt åt de besuttna, folket skall lyda!"

I kväll har Arbetarekommunen möte i Villa Skoga i Kungsängen. Vi skall besluta om vilka som skall sitta i kommunens olika nämnder efter årsskiftet. Vi beslutar nämligen i demokratisk ordning inom partiet. Kommunala budgeten för 2007 är det meningen att vi skall hinna med också.

2 kommentarer:

Anonym sa...

disciplin , dessutom vore det bra med militär lydnad i skolorna. säger man något annat har man inte vart i dagens skola, eller så är man blind.

Anonym sa...

Helt klart, mer disciplin i skolorna. Lumpen, där började den riktiga skolan för mig!