onsdag, november 22, 2006

Skattepengar används för partipropaganda.

Gratistidningen "Mitt i Upplands-Bro" som i dagarna delas ut till hushållen innehåller en annons betald av Upplands-Bro kommun på sidorna 6-7 "Det händer i Upplands-Bro". Samma kan ses på kommunens hemsida. Så har det varit under flera år. Det har också varit så att kommunstyrelsens ordförande informerat om tagna beslut. Detta har alltid skett partipolitiskt neutralt. Det har alltid varit kommunstyrelsens ordförande/kommunalrådet som informerat, aldrig den socialdemokratiska gruppledaren. Även om det varit samma person har rollerna alltid varit skilda.

Nu är det uppenbart nytt ljud i skällan. Kommentarerna från kommunstyrelsens ordförande/kommunalrådet har ersatts av ett partipolitiskt inlägg undertecknat av gruppledarna för de fyra borgerliga partierna i högeralliansen.

De politiker som styr kommunen med stöd av Sverigedemokraterna har gått över ytterligare en gräns. En partipolitisk neutral och saklig information från kommunen har ersatts av partipolitisk propaganda. Den nya ledningen drar sig uppenbarligen inte för att använda skattepengarna för egna syften.

Inga kommentarer: