onsdag, juni 10, 2009

Kommunfullmäktige i morgon, torsdag

Klockan 18.30 i morgon sammanträder kommunfullmäktige för sista gången före sommaren. 41 folkvalda träffas för att bestämma i för upplands-broborna viktiga ärenden. Nåja, alla 41 kanske inte kommer, någon enstaka har för vana att mestadels vara frånvarande. Något för väljarna att granska inför nästa års kommunalval.
Vad kommer då att behandlas?
En motion om att kommunen inte skall köpa vatten på flaska. Självklart skall anställda och besökande i kommunhuset dricka kranvatten. Vi har värdens bästa vatten och är delägare i Norrvatten som levererar. Märkligt att det skall behövas en motion i en sådan fråga.
Exploateringsavtal för Norrboda skall överföras till nya markägare. Mac Freeze AB kommer att fortsätta byggnationen efter HSB. Småhus är det som gäller.
Markanvisningsavtal för Ringvägenområdet i Kungsängen. Centralt område, nära till pendeltåget, i Kungsängen. Har i många år varit utredningsområde för kommande bebyggelse. Hur området skall utformas kommer att behandlas i kommande detaljplan. Jag förväntar mig många och långa diskussioner framdeles.

Handlingar till ovanstående och övriga punkter dagordningen finns på kommunens hemsida.
Där kan också fullmäktige följas i direktsändning.
I morgon, torsdag, kväll kl 18.30. Naturligtvis kan det också upplevas direkt i kommunhuset.

Inga kommentarer: