torsdag, juni 04, 2009

Så här får det inte gå till.

Dålig patientmat på våra sjukhus är det, som vi senaste veckorna läst om i tidningarna. Att maten är smaklös och att man helt missat att måltiden skall vara en upplevelse, gärna tillsammans med andra människor, är förvånansvärt. Särskilt som det är välkänt att god mat i trevlig miljö påskyndar tillfrisknandet. Det har också framkommit att de politiker, som är tillsatta att fatta beslut om upphandlingen, har kringåtts.

I dag avslöjar Svenskan att det är värre än så. Den rapport som avslöjade stora problem med den nya patientmaten hemligstämplades! Man visste att maten inte skulle bli bra, men fattade ändå beslut. För säkerhets skull hölls politikerna utanför. Alla utan landstingsrådet Maria Wallhager (FP). Jag undrar hur länge hon kan sitta kvar? I värsta fall mandatperioden ut, högeralliansen skyddar de sina, och hon för en moderat politik. Nämligen försämra för de svaga så mycket som möjligt fram till nästa val.


I Upplands-Bro har nu bygget av det nya äldreboendet i Tibble börjat. I planerna ingår ett kök i byggnaden och tanken är att maten skall lagas på plats. Detta för att kunna hålla den höga kvalitet vi önskar. God mat, trevliga gemensamma måltider och delaktighet är viktiga beståndsdelar för att skapa ett trivsamt boende.


Arbetet med att bygga nytt äldreboende i Tibble ha börjat


Inga kommentarer: