måndag, september 28, 2009

Hundrastgårdar viktigare än skola och trafiksäkerhet

Kommunfullmäktige i torsdags.
Före mötet undrade jag om det skulle bli en komedi eller en fars.
Det blev en tragedi, i alla fall för Vänsterpartiet. Tyvärr har inspelningen av sammanträdet falerat. Det går därför inte att se debatten i efterhand.

Det hela började med att allianspartierna ondgjorde sig över att det inte fanns mer pengar i budgeten för trafiksäkerhetsfrämjande åtgärder. Fortsatte likadant med skolan. Mer pengar borde det ha varit i budgeten.
Jag kan ha förståelse för detta, men dessa partier borde i så fall ha prioriterat så, när budgeten antogs i november 2008.

Sedan kom kvällens höjdpunkt. En motion från Centerpartiet om att "bygga ett antal hundrastgårdar". Hur många "ett antal" är vet jag inte, men det låter som minst tre. Detta skulle kosta 180.000 kr i anläggningskostnader och c:a 150.000 kr per år i drift.
Man kan ju verkligen undra om det är hundrastgårdar som skall prioriteras när det saknas pengar till skola och trafiksäkerhet.

Så kommer voteringen.
Att Centern, Kristdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna röstar för hundrastgårdar var väl ganska givet, prioriteringsfråga.
Att Miljöpartiet också röstar för förvånar mig inte.
Men att en vänsterpartist lade ned sin röst och därmed åstadkom en förlust för de i kommunen styrande partierna var överraskande.

Voteringen slutade 20 - 20. En avstod från att rösta. På grund av att Sverigedemokraterna tidigare har stött Moderaterna i valet av komunfullmäktiges ordförande, som har utslagsröst, var utgången given.

Webbinspelningen från sammanträdet finns inte att tillgå, men protokollet kommer att finnas på kommunens hemsida om någon vecka.

Inga kommentarer: