onsdag, september 05, 2012

Jan Guillou har ingen fantasi och falskmyntaren framträder

I dagens SvD kan man läsa att Jan Guillou saknar fantasi. Visst kan man ha åsikter om författaren, som nu släpper andra delen av berättelsen om 1900-talet, men "fantasilös" har jag aldrig hört tidigare. Även om SvD:s recensent tycker sig blivit illa behandlad av Guillou och inte anser honom vara särskilt bra författare, måste man konstatera att väldigt många läser hans böcker. Själv tycker jag de har ett stort läsvärde och skall redan i dag beställa den senaste "Dandy".

Dagens händelse kommer förmodligen att bli att enkrone-förfalskaren röjer sin identitet på Supermarket Art Fair i dag. Förfalskningarna är ett konstverk. Omvärldens reaktioner på de falska mynten är en del i detta. Följaktligen är detta blogginlägg en del av ett världsbekant konstverk. Om man definierar ordet konst som "något som berör" faller allt på plats.
Märkligt är att de falska enkronorna kommenterats i media som något roligt eller skämtsamt. Ungefär som ett practical joke. Kan det bero på att horkarlar bland svenska regenter har varit mer regel än undantag genom åren? Eller håller monarkin på att avskaffa sig själv?

Inga kommentarer: