onsdag, september 12, 2012

Nu skall hyresrätterna i Kungsängen säljas

På Upplands-Brohus styrelsemöte i måndags beslutade de styrande allianspartierna att sälja husen på Östervägen i Kungsängen till två bostadsrättsföreningar. Det är de röda tegelhusen som ligger i Kungsängens centrum strax bredvid pendeltågstationen. Kanske det mest attraktiva läget i kommunen.
Detta innebär att det blir stor brist på hyresrätter i Kungsängen. Den som står i kö i Upplands-Brohus får säkert räkna med åtskilliga års väntetid, minst sju till åtta år verkar troligt. En lång tid för ungdomar som vill flytta hemifrån. Risken är stor att många tvingas söka sig till bostäder i andra kommuner.
Risken är också stor att det minskade beståndet av hyresrätter på sikt kommer att innebära högre hyror för de boende i kvarvarande hyresrätter.
Den som framdeles vill ha en bostad på Östervägen kommer inte att kunna stå i kö. Nu kommer marknaden att gälla. Den som betalar mest får lägenheten.

Det är skamligt hur den styrande moderatledda alliansen sätter medborgarnas intressen i andra hand. De som redan har det bra, skall gynnas på bekostnad av de medborgare som varken ärvt eller gift sig till en förmögenhet  och ej heller fått utbildning till ett högavlönat arbete.
I den styrande alliansens värd har medborgarna reducerats till kunder. Penningen skall råda. Rikast vinner.

 
Några av husen vars hyreslägenheter skall omvandlas till bostadsrätter

Inga kommentarer: