torsdag, juli 04, 2013

Svaga argument, höj rösten!

Gårdagens tal av Fredrik Reinfeldt var märkligt. Han inledde med en sifferexercis som saknade like. Genom att vända, vrida, ändra och misstolka lyckades han få det att framstå som om Alliansens politik mot arbetslöshet varit lyckad trotts den negativa utvecklingen. Att han själv måste förstått framgick av att han ändrat uppfattning på en rad punkter. Läs mer om sänkt avgift till A-kassan, skrotandet av aktivitetsförbudet,  SCB:s beräkningar och Jobbpakten på "Alliansfritt Sverige"!
Allt detta är backande från tidigare driven politik och anslutning till Socialdemokraternas förslag. Märklig regering som inte förberett sig bättre utan måste ändra sin politik och genomföra oppositionens förslag.
På samma sätt är det i Upplands-Bro. Den i kommunen styrande Alliansen är så dåligt förberedd att de gång på gång måste backa från sina förslag, börja om och göra annorlunda.
Reinfeldt är trött. Han gjorde allt för att dölja det genom kroppsspråk, höjt tonläge och misskreditering av oppositionen. Även om retoriken lät pigg var innehållet i talet ett tydligt tecken på trötthet och saknad av visioner.
Man får verkligen hoppas att Reinfeldt ser till att förbereda sig bättre inför kommande mandatperiod. Han kan ju råka vinna valet 2014 om olyckan är framme.

Inga kommentarer: