fredag, januari 13, 2006

tjugondaknut

Nu är julen slut. Jag har också firat jul. Det heter väl jul därför att Jesus troligtvis föddes i juli? Inte vet jag, men nu är den förbi. Tomten, granen, bocken och alla andra kristna symboler skall ut. Grisen Särimner i form av skinkan m.m. är uppäten flera gånger. Välbeställda har gett julgåvor till andra välbeställda.
Nu är det över för den här gången. Visserligen sjöngs det "att julen varar till påska", men så är det inte. Tillbaka i den gråa vardagen. Någon helg blir det inte förrän till påsk. Då kommer jag att hänga upp häxor som flyger på kvastar till Blåkulla. Så vitt jag förstår görs detta till minne av judarnas uttåg ur Egypten. Jag hoppas att vi snart skall kunna fira judarnas uttåg ur Palestina också.

Ja, synpunkter på våra helger har jag. Men de är viktiga och behövs. Dessa förevändningar för att koppla av, träffa släktingar och vänner eller bara umgås i familjen är nödvändiga i dagens uppskruvade tempo. Däremot anser jag att samhället bör tona ned de kristna anspelningarna. Jag har träffat familjer med annan religion som firar jul "för barnens skull", men utan de kristna förtecknen. Vi måste betrakta våra helger som gemensamma högtider för alla människor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant inblick i vad som försigår bakom kulisserna - obekant för oss vanliga och som omyndiga behandlade medborgare..

www.tinyurl.com/9oyy8

www.tinyurl.com/9v53r

Medverkande: Björn Hammarbäck, tidigare ordf. för socialdemokraterna i Fagersta, Mona Sahlin, Ibbe = Ibrahim Baylan, Lars Stjernkvist samt Anna A Forsberg, Presschef SAP

Anonym sa...

Excellent, love it! Losing their hair dogs http://www.cialis-levitra-7.info/rosacea-the-skin-disease.html Best time take lexapro http://www.about-celebrex.info/Clinical-trials-ms-statin-drugs.html Painful anals