lördag, juni 12, 2010

Får man köpa presenter för skattebetalarnas pengar?

Nej! självklart får politiker inte använda skattemedel till annat än vad de är avsedda till. Det är t.o.m. olagligt att som som politiker i många kommuner gjort köpa dyra presenter för att uppvakta kronprinsessan och hennes fästman. Enligt lagen är det endast presenter av ringa värde som får ges. Heder åt Eslövs kommun som ger en bok som handlar om kommunhuset.

Att som Borås kommun ge en skulptur värd kr 300.000:- som jag läser om i dagens DN måste anses helt förkastligt. Eller när jag läser närmare i Borås Tidning och Hos Petra förstår jag att idén inte är så tokig. Skulpturen skall stå kvar i Borås, där barnen tycks älska att klättra på den. Förhoppningsvis kommer den att stå i någon lekpark. Dessutom, när den på grund av allt klättrande efter några år behöver restaureras, får kungahuset bekosta detta. Det är ju deras.

Upplands-Bro kommun kommer att skänka en lampa tillverkad på Glasbruket i Bro av återvunnet glas. Den är skänkt av Glasbruket för just detta ändamål.

En bra idé hade annars varit att alla landets kommuner hade enats om att ge böcker om sin kommun, hembygdsböcker. På det sättet skulle brudparet kunna läsa på och förbereda sig inför kommande besök ute i landet.

Inga kommentarer: