fredag, augusti 20, 2010

Varning för triangulering!

Är det svårt att innan se skillnad mellan de olika partierna, blir det inte lättare nu sista veckorna före valet. Partierna sysslar nu med det som kallas triangulering vilket i detta sammanhang innebär att man i retoriken försöker vara så likt de andra partierna som möjligt.
Folkpartiet gör som tidigare val, uttrycker sig tveksamt om invandrare och tar väljare från Sverigedemokraterna. Moderaterna låtsas vara löntagarvänliga och kallar sig till och med för arbetarparti. Alliansen ändrar plötsligt inställning och vill sänka skatten för pensionärer precis som de rödgröna. I dagens DN kan jag till och med läsa hur Folkpartiet vill ställa högre krav på friskolor. Det finns åtskilliga fler exempel.
Men lita inte på dem. Se vad som hände efter 2006 års val. Folkpartiet tonade ner sina tveksamma förslag om krav på invandrare, moderaterna blev samma gamla vanliga moderater och sänkte skatten mest för de rika. Vi vet alla vad det blev av KD:s löfte om sänkt bensinskatt.

Det kommer att bli en spännande valrörelse. Nu börjar valstugorna att komma upp. Vänsterpartiets står redan på plats i Kungsängen . I dag skall Socialdemokraterna bygga i Bro och Kungsängen. Torgmöten, debatter och utfrågningar ser vi framför oss.
PRO i Kungsängen ordnar utfrågning av de lokala Upplands-Bropolitikerna 1 september
kl 13.00 i Skogakyrkan . Även icke medlemmar är välkomna.

Inga kommentarer: