onsdag, augusti 25, 2010

Tillsammans för alla som inte är utanför.

Man upphör inte att förvånas i denna valrörelse. Alla passar på varandra. Moderaterna har upptäckt att socialdemokrater är bra. Därför försöker man i retoriken likna det gamla arbetarepartiet så mycket som möjligt. Att man sen i verkligheten gynnar de redan välbeställda är uppenbart.
För mig liknar de företagaren som till de anställda hela tiden påpekar att "vi sitter alla i samma båt", "vi har ett gemensamt ansvar", "personalen är vår största tillgång" och "vi kan inte ta ut för mycket i löneökningar, vi måste tänka på företagets framtid". Så kommer dagen, när för att upprätthålla den höga vinsten, personalen omvandlas till en kostnad som skall minskas.
Då säger man:
-"Personalkostnaden måste minskas för att trygga sysselsättningen för er som blir kvar."
Och man tänker:
-"Några måste få sparken för att jag skall få lika stor vinst som tidigare."

Moderaterna har i valrörelsen fräckheten att använda ordet "tillsammans".
Detta honörsord används nu av det parti, som uppfann "utanförskapet", vilket betyder att vi inte längre solidariskt tillsammans tar ansvar för alla människor, även sjuka, funktionshindrade, arbetslösa och pensionärer.

På moderaternas valstuga i Kungsängen såg jag en affisch med en kanadagås.De påstår att en bra miljö skapar vi tillsammans. Nu är jag inte säker på att alla badstrandsbesökare anser att just kanadagåsen bidrar till en bra miljö, men budskapet att en bra miljö skapar vi tillsammans är rätt.
Därför skall man rösta på ett rödgrönt alternativ.


Moderaternas valstuga i Kungsängen

Inga kommentarer: