lördag, september 04, 2010

Alliansens skolpolitik är misslyckad och Expressen försöker luras med Opinionssiffrorna!!

I förra valrörelsen gav allianspartierna intryck av att den socialdemokratiska skolpolitiken skulle ha varit misslyckad. De lovade en bättre skola genom mer diciplin och betyg i tid och otid. Mest framträdande i rollen var major Björklund som sedan blev skolminister. Ingen anade väl då att alliansregeringen under de kommande åren skulle göra nedskärningar på just skolan.
Läste i dagens SvD hur man skyller på den tidigare socialdemokratiska regeringen. Den nuvarande regeringen anser sig inte ha någon skuld i försämringarna, trots att man minskat resurserna samtidigt som privata friskolor har stimulerats. Detta trots att de har fler elever per lärare och fler obehöriga lärare. Både kvalitet och kvantitet är sämre i friskolorna.
Minskade resurser till skolan och ökande antal elever i friskolor gör att eleverna får sämre resultat. Alliansen skyller givetvis på socialdemokraterna.
Här i Upplands-Bro klarar sig eleverna bra i skolan. Kommunen leds av Socialdemokraterna och Folkpartiet. Vår skola har inte behövt drabbas av nedskärningar. Snarare tvärtom. Skolan har i alla kommunala budgetar prioriterats. Vi har varit överens med det lokala Folkpartiet om detta. Det är skillnad på folkpartister i kommunen och folkpartister i regeringen. Det är tur för våra barn och ungdomar.

Läste för övrigt i dagens Expressen att Socialdemokraterna går framåt i senaste opinionsundersökningen.
Jo jag läste rätt. Visserligen ser det inte så ut i Expressens rubriker, men tidningen lurar såväl läsarna som kommenterande journalister. Visst är det så att vi sossar minskar 0,9% jämfört med juli månad. Men vi ökar med 0,1% jämfört med augusti månad.
Alla förändringar melan juli, augusti och september ligger inom felmarginalen . Opinionsundersökningen visar egentligen inga förändringar, men det underlåter Expressen att skriva. Ett fult trick av Expressen i valrörelsen.

Inga kommentarer: