tisdag, oktober 20, 2009

Sverigedemokraterna får för stort intresse.

Gårdagens debattartikel i Aftonbladet har fått stort intresse. Mycket för stort.
Det är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som får breda ut sig. I artikeln framförs en del "halvsanningar" , en del "antydningar" och några osanningar. Allt detta för att få uppmärksamhet. Förmodligen hoppas han att bli anmäld för hets mot folkgrupp och på detta sätt få ytterligare publicitet.

Att Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti är det ingen tvekan om. De vill till och med framstå som ett sådant. Artikeln avslutas med att de ser Islam som vårt största utländska hot sedan andra världskriget.

När det gäller religion är två saker viktiga för mig:
  1. Alla vistandes i Sverige skall ha rätt att utöva sin religion.
  2. Den politiska makten skall utövas skilt från religionen.

Detta har först i modern tid blivit allmänt accepterat i Sverige, men i många länder finns det fortfarande en stark koppling mellan religion och politisk makt.
Visst finns det i Sverige muslimer som anser att Koranen och shangrialagar skall vara styrande i samhället.
Men min övertygelse är, att här finns det betydligt fler fundamentalistiskt kristna, som vill att Bibeln skall få större inflytande på politiken.

Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet har i dag kommentarer till debattartikeln. SvD har dessutom noterat sju faktafel hos Åkesson. Hittade ingen webbsida på detta, men den som har tillgång till tidningen kan gärna läsa på , för Åkesson felaktiga påståenden lär dyka upp i debatten igen.

Inga kommentarer: