onsdag, september 22, 2010

Medborgarna har valt Sverigedemokraterna

Hur skall vi behandla Sverigedemokraterna?
Självklart skall vi inte samarbeta med dem. De har åsikter, arbetssätt och mål som är främmande för en demokrati, men nu är de valda med 20 mandat till riksdag och två mandat till kommunfullmäktige.
Vad SvD uppger undersöks nu möjligheten att ändra på riksdagsutskottens storlek för att förhindra, att Sverigedemokraterna kommer in. Med erfarenhet av hur de agerat i Upplands-Bro, där de med vågmästarrollen saboterade det demokratiska arbetet, är det nog bra om de inte får något inflytande i utskottsarbeten. Risk finns att riksdagen lamslås om inte utskotten kan göra ett bra jobb. Jag tycker emellertid, att alla partier skall ha insyn, s k insynsplatser.Denna modell har använts tidigare när vi inte litade på det nuvarande Vänsterpartiet.

I Upplands-Bro får inte Sverigedemokraterna någon plats i kommunstyrelsen eller nämnderna. De är för små. Jag kan även här tänka mig, att de små partierna ges insynsplatser i kommunstyrelsen. Centern och Vänsterpartiet kommer inte heller in i kommunstyrelsen av egen kraft. Insynsplatser för att alla skall få samma information, och vi kanske till en del slipper en osaklig debatt i kommunfullmäktige.

Vi kan tycka vad vi vill om Sverigedemokraterna, men nu är de valda. Även om de fått röster med populistiska, osakliga och främlingsfienliga argument är de valda av svenska folket. Vi får hoppas att de efter fyra år är ute ur politiken.

SvD1, SvD2, DN, Aftonbladet, Expressen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver så här"De har åsikter, arbetssätt och mål som är främmande för en demokrati,"kan du ge konkreta exempel på det du påstår.
Tack på förhand från en som inte vet vilka deras åsikter, arbetssätt och mål som är främmande för en demokrat är.

Hans Bergström sa...

Jag kan inte acceptera deras åsikt, att invandringspolitiken har gett upphov till kriminalitet. Genom att vantolka statistik försöker de sprida sin uppfattning.

I Upplands-Bro saboterade de efter förra valet det demokratiska arbetet i kommunfullmäktige genom ett ansvarslöst röstande. Kommunen blev då omöjlig att styra. En metod extremorganisationer gärna använder för att skapa kaos.

Deras mål är ett Sverige med stängda gränser för alla icke svenskar och ett Sverige utan religionsfrihet.

De saknar helt respekt för människors lika värde.